Kai Kristina susiruošia gaminti varškės apkepą, jai svarbiausia, kad jį valgytų ir vaikai. Tad pasiteirauja jų nuomonės, kokį renkasi. Ir gana dažnai išgirsta, kad mažieji nori „to normalaus varškės apkepo“.
Maisto kūrėja pataria: jei manų kruopas pakeistumėte ryžių miltais ar kukurūzų krakmolu, šis apkepas tiktų ir glitimo netoleruojantiems žmonėms. Na o jei žmonės neturi problemų dėl glitimo toleravimo – tinklaraštininkė drąsiai siūlo pasigaminti ir paragauti, nes skonis nuostabus, o pagaminamas apkepas greitai ir super lengvai!
Ko gero, pats įsimintiniausias komplimentas Kristinos apkepui buvo, kai paprastai labai nevalgi draugės dukrytė jį suvalgė visą, kiek buvo įdėta, ir paprašė pakartoti. „Net daug žodžių nereikia, tai viską pasako apie apkepo gardumą“, – šypsosi moteris.
Šis apkepas ypatingas savo švelnumu, minkštumu, tolygia tekstūra. O kad jis toks pavyktų, Kristina siūlo būtinai varškės masę sutrinti. Ir, žinoma, prideda, gaminti su meile ir šviesiomis mintimis.
Reikės:
600 g varškės 9%
100 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
druskos
100 g graikiško jogurto
35 g manų kruopų
3 kiaušinių
citrinos žievelės
20cm skersmens kepimo formos
Gaminimas:
* Į dubenį verčiu varškę, beriu 100 g cukraus (galima mažiau) ir šiek tiek druskos, šaukštelį vanilinio cukraus, manų kruopas.
* Citriną gerai nuplaunu ir nuplikau virintu vandeniu – citrinos žievelę įtarkuoju į dubenį su varške.
Sudedu graikišką jogurtą, įmušu kiaušinius. Viską sutrinu iki vientisos masės. Masę palieku pailsėti ~ 20 min.
* Kepsiu 20 cm skersmens atsegamoje torto kepimo formoje. Į dugną įkloju kepimo popierių, užsegu kraštus, kepimo formos kraštus ir dugną ištepu sviestu.
* Pasiruoštą varškės masę sukrečiu į kepimo formą. Šaukštu išlyginu paviršių. Kepsiu įkaitintoje 190 C orkaitėje ~40 min – viršus-apačia be vėjelio.
* Kepdamas apkepas stipriai pakyla, o po to nusileidžia. Neišsigąskite – taip ir turi būti.
* Iškepusį apkepą išimu iš orkaitės ir išlaisvinu iš kepimo formos. Paviršių pabarstau cukraus pudra (nebūtina).
Skanaus!
Daugiau receptų: https://www.maistomegeja.lt/