![](https://api.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/d2b00c12-5e42-4497-ae3e-e4a2af2f0ec5.jpg?noup&w=400&fx=0.5&fy=0.25)
Kadangi šis patiekalas – labai vasariškas, Ž. Stumbrienė ragina nepraleisti momento, kai galima jį gaminti.
„Bent kartą per vasarą šią kiaušinienę išsikepti tikrai verta, o ir ingredientų reikia vos kelių. Tad jei turite svogūnų laiškų ir keletą kiaušinių, visa kitą tikrai surasite“, – išmėginti receptą skatina Živilė.
![](https://api.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/cdb1d30f-5fcb-4c27-9d0a-509ebe8fc30c.jpg?noup&w=400&fx=0.5&fy=0.25)
Jums reikės:
Daug svogūnų laiškų (5 asmenų šeimai Živilė jų parsineša visą glėbį),
parūkytos šoninės,
3-4 kiaušinių,
Druskos,
Pipirų.
Gaminimas:
* Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę.
* Svogūnų laiškus supjaustome stambiai, 3-4 cm dydžio žiedais.
* Dedame į keptuvę svogūnų laiškus. Laiškų keptuvėje turi būti su kaupu. Kepdami svogūnų laiškai sumažės kelis kartus. Kepame kantriai ir ilgokai.
* Kai svogūnų laiškai pakeis spalvą, įmušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų ir kepdami gerai išmaišome.
* Patiekiame su juoda duona.
Skanaus!