„Tai mano mamos suvalkietės receptas. Atsimenu jį dar nuo vaikystės – mamytė man gamindavo. Tada krakmolo nebuvo galima nusipirkti, tad mama jį ruošdavo iš tarkuotų bulvių: nuspaudusi tarkius gerai perplaudavo nusistovėjusį krakmolą – per kelis vandenius, išdžiovindavo ir turėdavo krakmolo“, – štai tokiais prisiminimais dalijasi nuo gimimo Kalvarijos savivaldybėje gyvenanti Gema.

Gema Vilinauskienė

Užaugusi G. Vilinauskienė šilkinius kukulius gamino jau savo vaikams, o dabar juos verda tik sau ir savo žmogui. Atsimena, kad dirbant Jungėnų kultūros namuose ne visada buvo laiko „žaisti“ su kukuliais. Užtat dabar, būdama pensijoje turi kur kas daugiau laiko ir prisiminusi senus gerus receptus juos virtuvėje atgaivina.

Šilkinius kukulius Gema paprastai gamina vakarienei ir patiekia pagal norą – saldžius (su grietine, uogiene) arba sūrius (tik su grietine).

Šilkiniai kukuliukai

Šilkiniai kukuliai

Reikės:

500 g varškės

1 kiaušinio

75 g miltų

75 g krakmolo

druskos

Gaminimas

  • Iš varškės, kiaušinio, miltų, krakmolo ir žiupsnelio druskos užmaišo tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.

  • Į užvirusį vandenį deda putpelės kiaušinio dydžio rutuliukus.

  • Kai iškyla į paviršių, paverda 5–8 minutes. Išgriebia ir patiekia.

Skaitytojai komentuodami rekomendavo krakmolo dėti ir į verdantį vandenį, tačiau Gema pabrėžė verdanti šilkinius kukulius tik vandenyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)