Žymus virtuvės šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins supaprastintą lazanijos versiją – su kitokiais makaronais. Šis receptas patiks tiems, kas nemėgsta ilgai užtrukti virtuvėje. Vylius patvirtins, kad jai galima naudoti bet kokius makaronus, išskyrus spagečius.
„Aš planavau gaminti lazaniją, bet gavosi taip, kad parduotuvėje neradau lakštinių makaronų. Na, nusipirkau kitus makaronus, tuos, kuriuos mėgstu ir pabandžiau pasigaminti. Ir ji buvo tiesiog tobula. Tai aš galiu pasakyti, kad tai, ką aš šiandien pagaminsiu, yra skirta tiems, kas nelinkę per ilgai ieškoti kažkokių sudėtingų ingredientų“, – apie tai, kaip kilo idėja lazanijai panaudoti ne lakštinius makaronus, pasakojo Vylius.
Šios lazanijos paruošimo būdas – paprastesnis nei tradicinės lazanijos ir greitesnis. Vylius detaliai pavaizduos visą gaminimo eigą, tad, tikrai nebus sudėtinga pasigaminti ir patiems.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis ruoš tradicinę itališką lazaniją iš tam skirtų lakštinių makaronų. Be to, jis pasidalins naudingais patarimais, kad šis patiekalas gautųsi tobulai.
„4 dalykai, kurie padeda turėti tobulą lazaniją: įdaras – ar tai kapota mėsa, ar tai malta mėsa, ar vištiena, žuvis, bet ji turi būti paruošta labai skaniai ir turėti labai gerą skonį. Kita sėkmės dalis –lakštiniai makaronai. Vėl gi, jie turėtų būti ruošti iš „Semolino“ miltų, be jokio kiaušinio. Dar vienas svarbus dalykas – sūris. Įvairiuose Italijos regionuose, įvairius sūrius naudoja: vienur mocarelą, kitur parmezaną, trečioj rikotą. Aš naudosiu kietąjį sūrį, kuris daug skonio, daug aromato. Na, ir kiti pagalbiniai dalykai: alyvuogių aliejus, ne trinti, bet smulkinti pomidorai, geriausiai būtų naudoti šviežius, bet ne šiuo metu, ir žolelės“, – pasakojo Tomas.
Dar vienas svarbus dalykas – tobulas padažas, kuris gaminamas iš kepintų miltų ir pieno. Tomas sako, kad daugelis daro vieną svarbią klaidą, dėl kurios nesigauna geras padažas.
„Viena iš dažniausių klaidų – tai, kad miltai nėra iki galo apskrudinti. Tai yra balti, lengvi, nepaskrudinti miltai, kurie nėra skanūs ir padažas toksai neskanus būna“, – akcentavo T. Rimydis.