Kad svilėsių ir sutirštėjusių riebalų vaizdas bent kiek mažiau gadintų nuotaiką, siūlome prisiminti toliau išvardytus patarimus iš portalo „Expert Home Tips“. Kai kurie iš jų, tikėtina, nustebins, tačiau jei jais pasinaudosite, neteks daug vargti, kad puodai ir keptuvės vėl suspindėtų it nauji.

1. Prisvilo keptuvė? Pasinaudokite antistatinėmis servetėlėmis


Kempinėms su abrazyviniais paviršiais tikrai galite leisti pailsėti, kadangi egzistuoja antistatinės servetėlės. Jos ypač efektyviai kovoja su svilėsiais, o jei tuo abejojate, tai imkite ir išmėginkite.
Pripilkite į prisvilusią keptuvę ar puodą karšto vandens ir įpilkite šiek tik indų ploviklio. Tada įklokite į vidų antistatinę servetėlę ir valandą palikite pamirkti. Kai valanda praeis, visi nešvarumai turėtų lengvai pasišalinti. Kiek pavalyti gal ir reikės, bet ypač uoliai šveisti – tikrai ne.
Puodai ir keptuvės

2. Puodui iššveisti tiks aliuminio folija

Aliuminio folija – tai nepamainoma pagalbininkė, jei maistas pridegė prie puodo arba į orkaitę kišamos skardos. Ji ypač pasiteisina, jei tenka šalinti svilėsius nuo stiklo arba didelių kepimo skardų.
Jei ruošiatės darbuotis su folija, patartina apsimauti gumines pirštines: tada bus patogiau suimti foliją, be to, pirštai bus apsaugoti nuo aštrių folijos kampų.
Atsiplėškite nemenką lakštą folijos ir jį sulamdykite taip, kad gautumėte rutuliuką. Puodą arba skardą reikia iš anksto pamirkyti karštame vandenyje, į kurį įpilta indų ploviklio. Kai indas kiek pamirks, pašveiskite jį folijos rutuliuku. Netruksite įsitikinti, kad svilėsius ir kitus priskretusius nešvarumus su juo pašalinti kur kas lengviau nei su bet kuria kita lig šiolei naudota priemone.

Aliuminio folija

3. Obuolių actas ir geriamoji soda privers keptuves sušvytėti

Daugelis atkakliai stengiasi naudoti kuo mažiau cheminių medžiagų ir buityje, jei tik įmanoma, išsiversti su natūraliais produktais. Actas ir soda kaip tik tokie ir yra. Jų derinys ypač pasiteisina, kai tenka plauti puodus, keptuves ir skardas.
Valgomoji soda
Pirmiausia, apibarstykite nešvaraus indo dugną soda, o tada įpilkite tirpalo, pasigaminto iš puodelio karšto vandens ir trečdalio puodelio acto. Leiskite mišiniui paburbuliuoti. Kai jis nustos putoti, didžioji dalis nešvarumų ir svilėsių jau bus atšokę nuo indo paviršiaus, o tai, kas liko, nuvalyti bus kur kas lengviau.

4. Pravers ir gabalinis cukrus

Patarimas naudoti gabalinį cukrų, matyt, yra vienas iš labiausiai netikėtų, bet šis produktas iš tiesų veiksmingas.
Lygiai kaip aliuminio folijos rutuliukai, cukraus kubeliai turi aštrias briaunas, todėl puikiai nugramdo prie puodo dugno priskretusius nešvarumus.
Visų prima, puodą arba keptuvę reikia pamirkyti pripylus vandens su indų plovikliu. Kai tai atliksite, išpilkite iš indo skystį ir imkitės šveitimo. Skysčio neturi likti todėl, kad cukrus neimtų tirpti.

5. Dar vienas stebukladarys – rabarbaras

Šis patarimas – iš liaudies išminties lobyno. Gal ir mažai kas žino, tačiau dar praeito amžiaus viduryje švarindamos keptuves namų šeimininkės kliaudavosi rabarbarais.
Kadangi itin veiksmingų priemonių asortimentas kitados buvo daug skurdesnis nei dabar, tekdavo pasitelkti išmonę. Kaip buvo elgiamasi prisvilus keptuvei? Maždaug 10 minučių joje buvo verdami rabarbarai. Po tokios procedūros keptuvę telikdavo išplauti kaip įprastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)