Apelsinų džemas puikiai tinka tiek pusryčiams su varškės apkepu ar skrebučiu (ypač užtepus ant riešutų sviesto), tiek kaip gana egzotiškas pagardas prie paukštienos. O jei gamindami pridėsite dar ir žiupsnelį geriausių linkėjimų ir saują šviesių minčių – stiklainėlis džemo taps nuostabiausia kalėdine dovana artimiesiems.
Reikės:
- 4 apelsinų
- 2 citrinų
- 2 obuolių
- 350–400g cukraus
- 1 šaukštelio cinamono (nebūtinai)
- 300–400 ml vandens
Iš šio kiekio išeina trys 500 ml stiklainiukai džemo. Džemo spalva – nuostabi skaisčiai geltona, tačiau jei gamindami įdėsite cinamono, ji įgis gintarinio atspalvio. Gamybos laikas – apie valandą.
Gaminimas:
Vaisius nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais: obuolius, 2 apelsinus, 1 citriną nulupame, išimame sėklytes ir susmulkiname. Likusius apelsinus ir citriną supjaustome kartu su žievele, kuri džemui suteiks šiek tiek kartumo. Vis dėlto, jei norisi švelnesnio skonio, nulupame visus citrusinius vaisius.