Keletas patarimų gaminant mėsos kukulius. Aš dariau nedidelius kukuliukus, maždaug golfo kamuoliuko dydžio. Taip pat mėsos kukulių nereikia perkepti, kad jie nebūtų sausi, tad nurodytas kepimo laikas recepte yra optimalus variantas. Barbekiu padažo saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, kadangi vienas barbekiu padažas gali būti saldesnis, kitas ne toks saldus, tad cukraus dėkite pagal savo nuožiūrą. Jeigu namuose neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, greito paruošimo avižiniai dribsniai tiks kuo puikiausiai, ir juos netgi galėsite trumpiau mirkyti piene.
6 porcijos
Reikės:
- 250 g jautienos faršo
- 250 g kiaulienos faršo
- 0,5 stiklinės pilno grūdo avižinių dribsnių
- ¼ stiklinės pieno
- 1 kiaušinio
- 1 mažo svogūno
- 2/3 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. česnako miltelių
- 0,5 arb. š. džiovintos petražolės
- 1/3 arb. š. kumino miltelių
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
- 1/3 arb. š. čili miltelių
Padažui:
- 1 stiklinės barbekiu padažo
- 3,5 valg. š. pomidorų padažo
- 3 valg. š. rudojo cukraus
- ¼ stiklinės vandens
- ¼ arb. š. česnako miltelių
Gaminimas:
1. Viename inde sumaišome avižinius dribsnius su pienu, atidedame į šalį.
2. Svogūną nulupame, labai smulkiai supjaustome.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
4. Didesniame inde gerai išmaišome faršą su prieskoniais, kiaušiniu ir svogūnu. Tada sudedame avižinius dribsnius ir vėl išmaišome.
5. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, jį patepame aliejumi.
6. Iš faršo formuojame nedidelius, graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus. Mėsos kukulius kepame įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes.
7. Kol kukuliai kepa, pasiruošiame barbekiu padažą. Į nedidelį puodą sudedame visus padažui skirtus ingredientus, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Paverdame minutę nuolat maišant.
8. Iškepusius kukulius išimame iš orkaitės skardos ir perkeliame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame barbekiu padažu, išmaišome ir kepame orkaitėje dar 15-20 minučių.
Skanaus!