Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Torto blynams reikės:

  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 didelių šaukštų medaus
  • 1 šaukštelio tortų prieskonių mišinio (kardamonas, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai, cinamonas, imbieras)
  • 2 šaukštelių sodos
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 4 puodelių miltų (arba kiek reikia)
  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 1,6 kg grietinės (30% riebumo arba panašiai)
  • 14 didelių šaukštų cukraus
  • kelių lašų citrinos skonio
  • pusės šaukštelio citrinos rūgšties
  • pusės šaukštelio vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • sausainių
  • apelsinų

Gaminimas:

  1. Į dubenį sudėkite sviestą, cukrų, medų. Viską ištirpinkite ir pavirkite keletą minučių. Įberkite žiupsnelį druskos ir prieskonių mišinį.
  2. Vandenyje sumaišykite citrinų rūgštį ir sodą. Tada šį mišinį supilkite į pirmąjį mišinį.
  3. Įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite.
  4. Nuolat maišydami berkite miltus, kol pasieksite tešlą, panašią į picos.
  5. Suplokite tešlą su kočėlu. Naudodami kokį nors apskritą daiktą (dangtį, lėkštę ar pan.) apibrėžkite blyną. Nupjaustykite perteklinę tešlą. Blyną pabadykite peiliu, kad iš tešlos išgaruotų vanduo. Iš likusios tešlos formuokite naujus blynus.
  6. Pašaukite tešlos blynus po vieną į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes. Taip iškepkite visus blynus. Jei reikia, išlyginkite blynus peiliu. Sutraiškykite iškeptus likučius.
  7. Sumaišykite visus kremo ingredientus elektriniu plakikliu, kol pasieksite kietas putas.
  8. Paimkite didelį šaukštą kremo ir paskirstykite tolygiai ant viso blyno paviršiaus. Tada ant viršaus uždėkite kitą blyną ir pakartokite procesą, kol nebeliks jokio kremo.
  9. Torto kraštus ir viršų apibarstykite susmulkintais iškeptos tešlos trupiniais.
  10. Ant torto viršaus uždėkite popieriaus trafaretą ir dekoruokite apibarstę susmulkintais sausainiais. Pagražinkite torto kraštą dailiai išpjaustytais apelsinais.

Skanaus!