Vienos populiarios Tel Avivo užkandinės šeimininkas Ovedas Danielis nekukliai tvirtina, kad jis visoje visatoje geriausiai gamina šį „izraelietišką sumuštinį“. Sabih gaminamas iš keptų baklažanų, virto kieto kiaušinio, humuso, salotų, petražolių ir ambos – marinuotų aštrių mangų padažo. Visa tai yra sudedama į pitą.
O. Danielis pabrėžia, kad pitai reikia skirti ypatingą dėmesį. Ji turi būti šilta ir tvirta. Jei pita per minkšta – užkandis tiesiog nebus skanus, nors kiti ingredientai ir bus geri. Kitiems ingredientams taip pat keliami aukščiausi reikalavimai. Baklažanas turi būti karštas ir traškus, o kiaušinis turi būti ilgą laiką kruopščiai verdamas su prieskoniais.
Pasak kulinaro, šį užkandį žydai atsivežė iš Irako. Jį jie valgė per šabą. Kiekvienas užkandį gamina skirtingai, bet pagrindiniai produktai – tie patys.
Daugiau apie tai – įraše.