Reikės:
- 4-6 lygių bulvių su lupena, tinkančių įdaryti
- šlakelio aliejaus
- 1 šaukštelio Provanso žolelių
- 1 svogūno
- 6-8 rudųjų pievagrybių
- 1 indelio trintų pomidorų padažo
- 40 g sūdytos parūkytos antienos filė
- 100 g tarkuoto ementalio arba gaudos
- 2-3 gabaliukų džiovintų baravykų
- druskos
- laiškinių česnakų, kalendros patiekti
1. Bulves perpjaukite pusiau, išskobkite vidų. Pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Išskobtą vidų padėkite šalia, ant skardos.
2. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite, kol bulvės taps minkštos.
3. Svogūną smulkiai supjaustykite, kepkite keptuvėje su aliejumi.
4. Supjaustykite pievagrybius, irgi suberkite į keptuvę, prie svogūnų. Kepkite, kol pievagrybiai suminkštės, bet neperkepkite. Supilkite trintų pomidorų padažą ir 4-5 min. patroškinkite.
5. Apkeptas bulves pasūdykite. Puseles pripildykite grybų įdaro, užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 10 min. – kol išsilydys sūris.
6. Supjaustykite laiškinius česnakus ir kalendras, taip pat supjaustykite sūdytą-parūkytą antienos filė.
7. Ant iškeptų bulvių sudėkite pjaustytą antienos filė, užtarkuokite džiovintų baravykų ir užberkite smulkintų žalumynų. Patiekite išsyk.
Skanaus!