Reikės:

  • 4-6 lygių bulvių su lupena, tinkančių įdaryti
  • šlakelio aliejaus
  • 1 šaukštelio Provanso žolelių
  • 1 svogūno
  • 6-8 rudųjų pievagrybių
  • 1 indelio trintų pomidorų padažo
  • 40 g sūdytos parūkytos antienos filė
  • 100 g tarkuoto ementalio arba gaudos
  • 2-3 gabaliukų džiovintų baravykų
  • druskos
  • laiškinių česnakų, kalendros patiekti

1. Bulves perpjaukite pusiau, išskobkite vidų. Pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Išskobtą vidų padėkite šalia, ant skardos.

2. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite, kol bulvės taps minkštos.

3. Svogūną smulkiai supjaustykite, kepkite keptuvėje su aliejumi.

4. Supjaustykite pievagrybius, irgi suberkite į keptuvę, prie svogūnų. Kepkite, kol pievagrybiai suminkštės, bet neperkepkite. Supilkite trintų pomidorų padažą ir 4-5 min. patroškinkite.

5. Apkeptas bulves pasūdykite. Puseles pripildykite grybų įdaro, užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 10 min. – kol išsilydys sūris.

6. Supjaustykite laiškinius česnakus ir kalendras, taip pat supjaustykite sūdytą-parūkytą antienos filė.

7. Ant iškeptų bulvių sudėkite pjaustytą antienos filė, užtarkuokite džiovintų baravykų ir užberkite smulkintų žalumynų. Patiekite išsyk.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)