14
Kitas

Šokoladinis avokadų pudingas

Avokado minkštimas – gelsvai žalsvos spalvos, riebus. Vidurio Amerikoje šis augalas žinomas daugiau nei 8000 metų ir kartais pavadinamas miško sviestu. Avokadų medis per metus sunokina iki 200 vaisių. Avokadai valgomi vieni, pagardinti druska ir pipirais, jų dedama į salotas, gaminamos užtepėlės, desertai, netgi kepiniai. Prie avokadų itin dera bazilikai, česnakai, aitriosios paprikos, kalendrų lapai, mėtos, petražolės.

„Avokadą itin pamėgo mūsų pirkėjai. Šios prekės populiarumas ne pirmi metai auga. Štai 2019 m. sausį, palyginti su 2018 m. sausiu, avokadų pardavimai išaugo 43 proc. 2020 m. sausį, palyginti 2019 m. atitinkamu laikotarpiu, avokadų pardavimai išaugo 21 proc. Labiausiai augo mažų avokadų paklausa, jų pardavimai išaugo 24 proc.”, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Sunokinti avokadą visai paprasta – suvyniokite vaisių į popierių ir palikite dviem dienoms kambaryje. O dar geriau – padėkite avokadus šalia sunokusių bananų, netrukus turėsite minkštą, įvairiausiems patiekalams itin tinkantį vaisių. Jei namo parsinešėte sunokusį avokadą, tačiau pergalvojote vakaro meniu, padėkite jį į šaldytuvą. Šaltis sustabdys nokimo procesą ir avokadas ilgiau išliks šviežias.

14
Kitas

Šokoladinis avokadų pudingas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)