Reikės:
- 300 g valyto moliūgo
- 1 kg vištienos arba kalakutienos
- 180 g grybų
- 3 skiltelių česnako
- 2 vidutinių svogūnų
- Vieno kiaušinio
- 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
- 1 šaukštelio saldžios/parūkytos paprikos
- Druskos
- Pipirų mišinio
- Aliejaus patepimui
1. Į virtuvinį kombainą dėkite pjaustytą mėsą, česnaką, prieskonius, papriką,
druską ir į kelias dalis perpjautus svogūnus. Viską sumaišykite iki vientisos
masės.
2. Sutarkuokite per burokinę tarką moliūgą. Supjaustykite grybus vidutiniais
gabaliukais.
3. Į vieną indą sudėkite faršą, moliūgus, kiaušinį ir grybus, įberkite druskos ir
viską gerai išmaišykite.
4. Kepimo formą (duonos formos) išklokite kepimo popieriumi, ją apšlakstykite
aliejumi. Išdėkite faršą į formą. Apšlakstykite viršų aliejumi ir paskirstykite.
5. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite valandą 170 laipsnių temperatūroje su karšto
apipūtimo funkcija.
Alfo Ivanausko patarimai:
· Galite naudoti pievagrybius, baltuosius pievagrybius ar miško grybus. Grybus
prieš naudojant galite pakepinti.
· Svarbu išlaikyti santykį: viena dalis mėsos, viena trečioji dalies daržovių, nes
kitaip patiekalas bus labai minkštas.
· Formoje kepamas „zuikis“ išliks sultingesnis, nes neišbėgs sultys.
· Galite kepti ir keksiuko formelėse.