Tikros turkiškos baklavos paslaptis įminti vis dėlto galima. Tereikia žinoti keletą gudrybių. Rubrikai Delfi Maistas jas atskleisti sutiko turkų virtuvės šefas Recepas Tekiras Timucinas.

Baklavos tešlai reikės:

  • 1 kilogramo miltų
  • šiek tiek pieno
  • 3 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos.

Tešlos sluoksniams perlieti:

  • 500 gramų lydyto sviesto

Baklavos sirupui:

  • 1 litro vandens
  • 2 kilogramų cukraus
  • citrinos sulčių
  • druskos
Virtuvės šefas Recepas Tekiras Timucinas

Baklava gamybos procesas reikalauja ne tik didelės kantrybės, bet ir tam tikrų sąlygų. Patalpa, kurioje gaminamas desertas, negali būti labai vėsi, drėgna ar atvirkščiai – per daug šilta. Antraip nepavyks iškočioti perregimai plonos tešlos lakštų.

„Optimaliausia temperatūra baklavos gamybai yra 18 laipsnių. Tešlą geriausia kočioti ant vėsaus, geriausia – marmurinio paviršiaus, kad tešla neliptų, nestingtų ir išlaikytų reikiamą konsistenciją“, –sako „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio virtuvės šefas Recepas Tekiras Timucinas.

Turkas išduoda, kad gaminant baklavą taip pat svarbus ne tik tešlos kočiojimas, bet ir sluoksnių skaičius. Tikrai turkiškai baklavai reikia būtent 11 sluoksnių perregimai plonos tešlos.

Sudėjus visus 11 sluoksnių išpjaunamas apskritimas. Iš likusios tešlos daromas pagrindas, kuris formuojamas iš 30 tešlos sluoksnių. Sluoksniuojant pagrindą reikia gausiai pertepti lydytu sviestu, o pagrindo viršų apibarstyti pistacijomis. Ant pistacijomis padengto pagrindo reikia sukloti 11 tešlos sluoksnių.

Baklava

„Tai sunkiau nei matematika. Turi laikytis nepaprasto tikslumo. Kitaip baklava nepavyks“, – sako virtuvės šefas.

Baklavą reikia kepti 45–50 minučių. Po to aplieti atvėsintu saldžiu sirupu. Virtuvės šefas išduoda dar vieną baklavos paslaptį – tikrą deserto skonį ir kvapą pajusite, jei gabalėlį ragausite apvertę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)