Tiek įprastas, tiek žaliąsias citrinas įvairiems patiekalams ir gėrimams verta rinktis ne tik dėl šių vaisių skonio, bet ir maistinių savybių
![](https://images.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/97ba415f-953d-4a39-8991-8bce1a9e5a1b.jpg?noup&w=400)
Karštą vasaros dieną stiklinė šalto citrininio limonado gali tapti tikru išsigelbėjimu. Juolab, kad tokiam gėrimui paruošti nereikia didelių pastangų. Norintiems išnaudoti citrinos maistines ir skonio savybes įmonės siūloma išmėginti naminio citrininio limonado receptą.
![](https://images.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/c03476a0-3455-4546-9595-3fea3fd0db42.jpg?noup&w=400)
Tam prireiks:
1 stiklinės citrinos sulčių (4-6 citrinų),
1 stiklinės vandens (sirupui),
1 stiklinės cukraus,
2-3 stiklinių vandens (praskiedimui).
Gaminame:
* Norint paruošti tokį limonadą, nedidelėje keptuvėje pirmiausiai reikia paruošti sirupą – cukrus su vandeniu kaitinami iki tol, kol visas cukrus ištirps, o mišinys pradės lėtai virti.
* Kol verda sirupas, į atskirą indą išspaudžiamos 4-6 citrinų sultys. Norint, kad limonade būtų jaučiamas intensyvesnis citrinos skonis, į verdantį sirupą galima įdėti trintos citrinos žievelės. Sirupui išvirus, žievelė dar kurį laiką jame palaikoma, o tuomet išimama.
* Galiausiai sirupas sumaišomas su citrinos sultimis ir pilamas į ąsotį ar kitą indą, o gautas mišinys vėliau praskiedžiamas vandeniu. Jei norime mažiau intensyvaus skonio, į limonadą galima įpilti daugiau vandens. Gėrimo saldumą taip pat galime reguliuoti įpilant daugiau citrinų sulčių. Geriausia limonadą patiekti atšaldytą su ledukais, o šis derinys puikiai atgaivins karštą vasaros dieną.