„Analizuodami pardavimų duomenis matome, kad temperatūrai kylant pirkėjai ieško produktų, kurie padeda atsigaivinti. Karštomis dienomis išauga įvairių gaiviųjų gėrimų, vandens pardavimai. Taip pat saugodamiesi nuo perkaitimo pirkėjai renkasi ledus, šaldytus desertus, ledukus“, – pranešime spaudai sako V. Budrienė.

Naujas būdas atsigaivinti

Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė teigia, kad karštą dieną atsigaivinti ir atkurti skysčių pusiausvyrą organizme geriausiai padeda geriamasis vanduo. Tačiau norint, kad vanduo nepabostų, vertėtų jį paskaninti įvairiais gaiviais priedais.

„Gali būti, kad daugeliui ne visada pavyksta įveikti rekomenduojamą vandens dienos normą, o tai ypač svarbu per karščius. Vis dėlto su žaisminga gėrimo versija privalomos 8 stiklinės, kurios taip reikalingos karštą vasaros dieną, taps nesunkiai įveikiamos. Natūraliu vaisių saldumu paskanintas vanduo suteiks malonią vėsą kūnui. Viskas, ko reikia puikiam gėrimui – didelis ąsotis su šaltu vandeniu ir žiupsnelis vaizduotės, derinant sezoninių vaisių ir daržovių skonius. Naudodami paprastus ingredientus: citrusinius vaisius, bazilikus, rozmarinus, čiobrelius, įvairiausias uogas ar agurką, lengvai galėsite patys pasigaminti sveiką vaisinių gėrimų pakaitalą“, – sako V. Juodkazienė.

Visgi, V. Juodkazienė pabrėžia, kad ingredientus reikėtų normuoti saikingai. Pavyzdžiui, prieskoninės žolelės turi stiprų aromatą, todėl geriausia iš pradžių į vandenį įdėti vos kelis lapelius, tada paragauti ir įdėti daugiau, kol gausite idealų skonio balansą. Gaivinantį vandenį su ypatingomis skoninėmis savybėmis ji pataria laikyti šaldytuve – taip jis išliks gaivinantis visą dieną. Be to, kokybiški vaisiai ir daržovės ne tik paskanins vandenį, tačiau suteiks papildomos energijos kūnui.

„Skirkite laiko kruopščiai susmulkinti pasirinktus ingredientus, nes kuo smulkiau juos supjaustysite, tuo ryškesnis mėgstamo vaisiaus aromatas atsiskleis vandens stiklinėje“, – sako pašnekovė.

Kaip paruošti

Nesvarbu, ar naudosite filtruotą vandenį, ar iš čiaupo, svarbiausia, kad jis būtų šaltas. Paruošimui geriausiai tinka ąsotis su sieteliu, bet puikiai tiks ir paprastas. Sudėjus vaisius į vandenį, V. Juodkazienė rekomenduoja ąsotį palaikyti šaldytuve bent pusvalandį, o kartais ir iki 4 valandų, priklausomai nuo vaisių sudėties.

Jei išgersite gėrimą per pirmą dieną, vėl pripildykite jį vandeniu, ir, jeigu ingredientai dar bus pakankamai švieži, to pakaks kad paskanintų vandenį dar kartą. Mat, kai kurie vaisiai išlieka švieži gana ilgai, net iki 3 dienų. Į šią kategoriją įeina žaliosios ir geltonosios citrinos, apelsinai, taip pat agurkai, kurie puikiai dera su citrusais bei mėtų lapeliais. Uogos šviežios išlieka kiek trumpiau – 1-2 dienas.

V. Juodkazienė dalijasi ir patarimais, kaip pasiruošti gaivinantį gėrimą.

Jums reikės:

1 agurko, pjaustyto plonais griežinėliais + 7 smulkintų mėtų lapelių
300 g plonai pjaustyto arbūzo be žievės + 10 smulkintų šviežio baziliko lapelių
15 stambių braškių + 1 griežinėliais pjaustytos citrinos su žievele
200 g mėlynių + 2 griežinėliais pjaustytų apelsinų su žievele
250 g šviežio ananaso kubelių +1 plonai pjaustyto mango be odelės

Gaminame:

Į 2 litrų talpos ąsotį sudėkite pasirinktus ingredientų derinius ir švelniai išmaišykite. Po to palikite šaldytuve 4 valandoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją