Štai Klaipėdos kebabinės „Amam“ šefas Karolis Rekašius pademonstravo, kaip jie šventiniu laikotarpiu stebina savo klientus kebabais-eglutėmis. Ir specialiai DELFI Maistas parodė, kaip jį reikėtų pasigaminti patiems, jei norėtumėte nudžiuginti savo artimuosius šventiniu patiekalu.
Paragauti būtent tokio išskirtinio kebabo pas juos atvyksta daug žmonių, tačiau, pasak šefo, tokį šventinį kebabą nesunkiai galite pasigaminti ir namuose.
Kebabui reikės:
- poros lavašų
- 2 pomidorų
- 1 agurko
- 2 svogūnų
- saujelės jalapenų
- raugintų agurkų
- 100 g sūrio
- šiek tiek pekininio kopūsto
- česnakinio padažo
Nors kebabinėje naudojama speciali kebabų mėsa, tačiau, bandant pasigaminti šventinį kebabą namuose, galite naudoti ir vištienos filė. Padažą galite pasirinkti pagal savo skonį. Papuošimui galima naudoti ir kitus ingredientus.
„Kokiais kalėdiniais „žaisliukais“ papuošite eglutę, tai jau jūsų pasirinkimas. Svarbu, kad būtų gražu ir skanu. Leiskite sau improvizuoti“, – sakė šventinį kebabą pademonstravęs kebabinės šefas. Ir pridūrė, kad toks kebabas-eglutė labai patinka vaikams ir yra puikus šventinis gaminys.
Nuotraukų galerijoje žiūrėkite, kaip pasigaminti šventinį kebabą.