Grybukus tokiai mišrainei siūlau rinktis kiek kietesnius, kad „neištežtų“ sumaišius. Taip pat mišrainę galite sumaišyti ir su majonezu, jei norisi dar sočiau.

Marinuotų grybų mišrainė

Reikės:

  • 240 g marinuotų kelmučių ar kitų mėgstamų grybų
  • 3 mažų bulvių
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 220 g konservuotų, smulkių raudonųjų pupelių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1,5 arb. š. garstyčių su grūdeliais
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų


Gaminimas:

1. Bulves ir morkas dedame į puodą su vandeniu (vanduo turi apsemti daržoves) ir verdame, kol daržovės suminkštėja (nepervirkite). Tuomet išimame daržoves iš vandens, kai pravėsta – nulupame. Morkas supjaustome smulkesniais kubeliais, o bulves šiek tiek stambesniais kubeliais.

2. Svogūną susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus, apkepiname svogūnus, paliekame atvėsti.

3. Viename dubenyje sumaišome bulves, morkas, svogūnus, garstyčias, pupeles, grybus (jei grybai stambūs, tuomet šiek tiek pasmulkiname). Apšlakstome mišrainę alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais, druska ir patiekiame. Skanaus!