Tai priklauso nuo asmeninio skonio. Taip pat galima pridėti svogūnų, maltų raudonųjų arba juodųjų pipirų, česnakų arba žolelių.
Atrodo, kad keptas bulves labai lengva paruošti.
Tačiau kartais pasitaiko nesklandumų: bulvės būna su plutele, bet viduje žalios arba jos nėra traškios ir labiau primena virtas bulves.
Reikalas tas, kad net toks paprastas patiekalas turi keletą gaminimo paslapčių.
Kokios bulvės geriausiai tinka kepti
Kepkite bulves, kuriose yra mažai krakmolo.
Krakmolingos veislės geriau tinka bulvių košei ar troškiniams, nes jos nesuirsta ir gabalėliai sulimpa.
Bulves galima pjaustyti kaip tik norite: žiedais, pusžiedžiais, stambiomis ar smulkiomis lazdelėmis.
Svarbiausia įsitikinti, kad gabaliukai yra maždaug vienodo dydžio ir formos, nes maži gabaliukai sudega anksčiau, nei spėja iškepti dideli.
Kaip kepti bulves – patarimai žingsnis po žingsnio
- Kruopščiai nuplaukite ir nulupkite bulves.
- Supjaustykite juos vienodais griežinėliais ir nuplaukite šaltame vandenyje, kad neliktų krakmolo.
- Tada nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Jei drėgnus griežinėlius dėsite ant įkaitusios keptuvės, aliejus šnypš ir purkš, todėl plutelė neapskrus.
- Bulves geriausia kepti keptuvėje storu nepridegančiu dugnu ir aukštais šonais.
- Gerai įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite tolygiu sluoksniu supjaustytas bulves ir kelias minutes kepkite ant didelės ugnies be dangčio.
- Apverskite bulvių griežinėlius, tada sumažinkite kaitrą.
- Kepdami juos periodiškai apverskite (4–5 kartus), kad nesuliptų.
- Nedarykite to per dažnai, nes nukentės skonis.
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
- Likus 4–5 minutėms iki bulvių kepimo pabaigos sudėkite svogūną, česnaką, kitus prieskonius ir žoleles.
- Prieš nuimdami nuo ugnies patiekalą 2–3 min. pasūdykite, jei norite, galite įpilti aliejaus.
- Bendras gaminimo laikas priklauso nuo viryklės galios, keptuvės tipo ir daržovių rūšies.
- Bulves kepti keptuvėje vidutiniškai trunka 20–30 minučių.