Rauginimas greitam vartojimui:
- 5 l vandens
- 200 gramų druskos
- tik vyšnių lapų
- krapų ir česnakų
Vasariniam metodui naudojame nedaug ingredientų, nes tada agurkai nekeičia natūralios savo spalvos ir išlieka žali.
Trumpam laikymui – norint, kad greičiau agurkai įrūgtų, galiukus patariama nupjaustyti.
Rauginimui geriausiai tinka ką tik nuskinti švieži agurkai.
Vasariniu būdu užrauktus agurkus jau galima ragauti po paros.
Rauginimas žiemai:
- 5 l vandens
- 250 gramų druskos
- vyšnių lapų
- juodųjų serbentų lapų
- česnakų
- krapų
- krienų lapų
- ąžuolo lapų
Vienas svarbiausių dalykų prieš pradedant raugti agurkus – juos palaikyti šaltame vandenyje 2-3 valandas. Todėl, kad prisisotintų reikiamą kiekį drėgmės, nes priešingu atveju agurkai į save pasisavins sūrymą ir stiklainyje pamažės vandens.
Sudėti į stiklainį žalumynus ir visus kitus ingredientus. Agurkus sustatyti į stiklainį ir užpilti šaltu sūriu vandeniu. Uždaryti plastikiniu dangteliu ir laikyti šaltai. Tokiu būdu įraugtus agurkus galima išlaikyti iki 3 metų.