K. Starkienė sako, kad jos močiutė buvo puiki namų šeimininkė ir gardžiais patiekalais šeimą stebindavo nuolatos. Varškės torto receptą ji paveldėjo būtent iš močiutės, tačiau jis tapo tikru atradimu.

„Receptą radau visai netyčia, nors mano močiutė tikrai buvo puiki konditerė. Iš jos ir pradėjau mokytis. Ragavau daugybę jos tortų, sausainių ir visokių kitokių saldžių dalykų, bet šio nebuvau ragavusi. Dėl to man jis tapo atradimu, nes tarp nedaugelio užrašytų receptų jį radau netyčia, pabandžiau ir man labai patiko“, – sakė K. Starkienė.

Martyno Starkaus žmona pasidalijo ypatingu močiutės varškės torto receptu

Pasak jos, tortas turėtų patikti kiekvienam: „Jis labai lietuviškas, tradicinis. Manau, kad varškė neatsiejama nuo lietuviškos konditerijos.“

Jaunystėje K. Starkienės močiutė buvo balerina, tačiau ištekėjusi metė šokėjos karjerą dėl šeimos. „Ji buvo puiki namų šeimininkė. Močiutė eksperimentuodavo virtuvėje. Mano senelis, jos vyras, gimęs Amerikoje, daug važinėdavo, ragaudavo daug desertų ir grįžęs močiutei pasakodavo apie skonius, o ji bandydavo juos atkurti“, – tikino ji.

Martyno Starkaus žmona pasidalijo ypatingu močiutės varškės torto receptu

K. Starkienės močiutės varškės tortas

Reikės:

  • 1 kg riebios varškės
  • 10 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 50 g šviežių džiūvėsėlių
  • 2 šaukštų krakmolo
  • žiupsnelio druskos
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės ir sulčių
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir pusės sulčių
  • 100 g juodojo šokolado papuošti

apelsinų cukatoms:

  • 3 apelsinų žievelių
  • 300 g cukraus
  • 300 ml vandens

Gaminimo būdas – laidos įraše.