Biskvito sluoksniui reikės:
- 3 kiaušinių
- 125 ml grietinėlės (30 %)
- 125 g miltų
- 125 g cukraus
- 5 g kepimo miltelių
- 40 g kakavos miltelių
Įdaro sluoksniui:
- 500 g maskarponės (arba kito grietinėlės sūrio)
- 200 ml grietinėlės (30 %)
- 50 g cukraus
Gaminimas:
1. Sumaišykite kiaušinius su 125 ml grietinėle.
2. Suberkite miltus ir kakavą, sumaišykite iki vientisos masės.
3. Įberkite 125 g cukraus ir kepimo miltelių, viską gerai išmaišykite.
4. Išklokite skardą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite tešlą kepimo formoje (mes naudojame 36x28cm kepimo skardą).
5. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
6. Elektriniu plaktuvu suplakite maskarponę.
7. Kitame inde elektriniu plaktuvu atskirai suplakite 200 ml grietinėlės su 50 g cukraus.
8. Suplaktą grietinėlę sudėkite prie maskarponės ir išmaišykite.
9. Iškeptą biskvitą perpjaukite pusiau. Vieną dalį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo.
10. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.