Biskvito sluoksniui reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 125 ml grietinėlės (30 %)
  • 125 g miltų
  • 125 g cukraus
  • 5 g kepimo miltelių
  • 40 g kakavos miltelių

Įdaro sluoksniui:

  • 500 g maskarponės (arba kito grietinėlės sūrio)
  • 200 ml grietinėlės (30 %)
  • 50 g cukraus

Gaminimas:

1. Sumaišykite kiaušinius su 125 ml grietinėle.
2. Suberkite miltus ir kakavą, sumaišykite iki vientisos masės.
3. Įberkite 125 g cukraus ir kepimo miltelių, viską gerai išmaišykite.
4. Išklokite skardą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite tešlą kepimo formoje (mes naudojame 36x28cm kepimo skardą).
5. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
6. Elektriniu plaktuvu suplakite maskarponę.
7. Kitame inde elektriniu plaktuvu atskirai suplakite 200 ml grietinėlės su 50 g cukraus.
8. Suplaktą grietinėlę sudėkite prie maskarponės ir išmaišykite.
9. Iškeptą biskvitą perpjaukite pusiau. Vieną dalį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo.
10. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.

Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „My Culinary Corner“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)