Tinklaraštininkė iš Palangos pastebi, kad kiekviena gaspadinė turi savo tobulą būdą, kaip iškepti pačius plonytėliausius lietinius.

„Dalijuosi saviškiu – paskleidusi tešlą karštoje keptuvėje nupilu atgal į dubenį perviršį ir lieka tešlos tik tiek, kiek nuo karščio prilipo prie dugno. Plonesnių dar nesugalvojau!“ – šypsosi Z. Bružienė.

Kaip Zina tai atlieka, galite pamatyti čia.

Na o čia - ir Zinos Bružienės plonųjų lietinių receptas

Reikės:

200 ml pieno,
1 kiaušinis,
žiupsnis druskos,
1 a.š. cukraus,
20 ml aliejaus (aš pilu lydytą sviestą, man skaniau),
arbatinis šaukštelis krakmolo (būna traškesni pakraštukai)
ir miltų tiek, kad tešla būtų labai skysta.

Gaminimas:

* Iš ingredientų sumaišyti tešlą.

* Būtinai leisti tešlai pusvalandį pastovėti ir subręsti.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)