Tinklaraštininkė iš Palangos pastebi, kad kiekviena gaspadinė turi savo tobulą būdą, kaip iškepti pačius plonytėliausius lietinius.
„Dalijuosi saviškiu – paskleidusi tešlą karštoje keptuvėje nupilu atgal į dubenį perviršį ir lieka tešlos tik tiek, kiek nuo karščio prilipo prie dugno. Plonesnių dar nesugalvojau!“ – šypsosi Z. Bružienė.
Kaip Zina tai atlieka, galite pamatyti čia.
Na o čia - ir Zinos Bružienės plonųjų lietinių receptas
Reikės:
200 ml pieno,
1 kiaušinis,
žiupsnis druskos,
1 a.š. cukraus,
20 ml aliejaus (aš pilu lydytą sviestą, man skaniau),
arbatinis šaukštelis krakmolo (būna traškesni pakraštukai)
ir miltų tiek, kad tešla būtų labai skysta.
Gaminimas:
* Iš ingredientų sumaišyti tešlą.
* Būtinai leisti tešlai pusvalandį pastovėti ir subręsti.
Skanaus.