Nuo naujametinio stalo likę patiekalai nebūtinai turi būti išmesti – pasitelkę fantaziją, galite sukurti naujų skonių, kurie papildys šeimos valgiaraštį, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Salotos – į daržovių pyragą
Jei ant naujametinio stalo liko salotų, kai kurias iš jų galite lengvai paversti daržovių pyragu. Svarbu atkreipti dėmesį, kad ne visos salotos tinkamos kepimui – vengti reikėtų tų, kurios turi daug šviežių lapinių daržovių, tokių kaip salotos ar špinatai, arba padažo su majonezu. Tačiau salotos su keptomis ar virtomis daržovėmis, grūdais, pavyzdžiui, bolivine balanda, kuskusu, bulvėmis ar sūriu yra puikus pagrindas.
Tereikia jas sumaišyti su kiaušiniais, trupučiu miltų ar džiūvėsėlių, tarkuotu sūriu, o tada sudėti į kepimo formą. Kepkite orkaitėje, kol paviršius taps auksinės spalvos ir pyragas sutvirtės. Taip greitai ir paprastai sukursite naują patiekalą kitos dienos pietums ar vakarienei, prisidėdami prie tvaresnio maisto vartojimo.
Mėsos patiekalai – troškinio pagrindas
Jei liko kepsnių, vyniotinių ar kitų šaltų mėsos patiekalų, jie puikiai tiks troškinio pagrindui. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, kad sušiltų ir įgautų papildomų skonių.
Viską sumaišykite su daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, paprikomis, cukinijomis ar bulvėmis. Jei norite daugiau baltymų, pridėkite pupelių, avinžirnių ar lęšių, užpilkite sultiniu ir patroškinkite.
Mėgstantiems aštriau, patartina įdėti šaukštelį aitriųjų paprikų padažo ar smulkinto aštraus pipiro. Jei norisi lengvesnio patiekalo, troškinkite mėsą su cukinijomis ir pomidorais – tai taps puikiu pasirinkimu tiek pietums, tiek vakarienei.
Desertų likučiai – į saldžius rutuliukus
Nuo šventinio stalo likusius tortus, pyragus ar sausainius galite sutrupinti ir sumaišyti su sūrio kremu, kondensuotu pienu ar riešutų sviestu. Iš šios masės suformuokite saldžius rutuliukus, apvoliokite kokoso drožlėse ar smulkintuose riešutuose – tokį lengvai paruošiamą desertą pamėgs visi.
Kūrybiškai panaudoti anties likučiai
Jei po švenčių liko keptos anties, galite ją panaudoti ruošiant įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, anties gabalėlius galite dėti į salotas su šviežiomis daržovėmis ir lengvu padažu arba paruošti antienos sumuštinius su mėgstamais priedais. Taip pat anties likučius galite panaudoti ruošiant azijietiško stiliaus makaronų patiekalus – tereikia pridėti daržovių ir sojos padažo.
Kulinarijos ekspertai siūlo panaudoti šventinių patiekalų likučius kūrybiškai ir kitą dieną iš jų pasigaminti net 7 gardžius patiekalus: sočią daržovių sriubą su lęšiais, greitas bandeles iš 3 ingredientų, vištiena įdarytas paprikas, bulvių kroketus, tortilijas su mėsa, vaisių deserto taures, bananų keksiukus su šokolado gabaliukais.