- 100 g šaltame vandenyje išmirkytų moliūgų sėklų
- 100 g kietojo sūrio
- 1 citrinos
- 1 skiltelės česnako
- Saujos šviežio baziliko
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio akmens druskos
- Duonos lazdelių, duoniukų ir šviežių daržovių (patiekti)
1. Nupilkite vandenį nuo moliūgų sėklų ir dėkite į virtuvinį smulkintuvą.
2. Ten pat įdėkite skiltelę česnako, baziliko, druskos, kelis šaukštus aliejaus, kietojo sūrio ir citrinos sulčių.
3. Viską sutrinkite.
4. Konsistenciją reguliuokite aliejumi – ji turi būti šiek tiek skystoka.
5. Patiekite su lazdelėmis, duoniukais, agurkais, salierais ir kitomis daržovėmis.
· Moliūgų sėklas prieš gamindami pusvalandį palaikykite šaltame vandenyje.
· Šis pestas tik prie salotų ir makaronų.
· Jei mėgstate česnaką, jo dėkite daugiau.
· Galite naudoti ir citrinos žievelę.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (10)