Sostinėje vykstančių Kavos kultūros dienų Kavos ruošimo čempionato dalyvė baristė Paulina Palaikytė parodė du kavos receptus – Jai ir Jam.
Jai – rožinė kapučino kava
Reikės:
espreso kavos
pieno
rožinių maistinių dažų
Gaminimas:
Pasidarykite espreso kavos. Į pieną įpilkite rožinės spalvos maistinių dažų. Pieną suplakite plakikliu. Užpilkite pieną ant espreso kavos ir iš pieno putų suformuokite širdelę.
Jam – aštriai saldus espreso kavos kokteilis
Reikės:
2 šaukštelių kondensuoto pieno
maltų čili pipirų
puodelio espreso kavos
apelsino žievelės
Gaminimas:
Išsivirkite puodelį espreso kavos. Į ją įdėkite apelsinų žieveles ir palaikykite apie minutę. Tuo metu į stiklinį espreso puodelį supilkite du šaukštelius kondensuoto pieno, ant jo užbarstykite čili pipirų. Išimkite apelsino žievelę iš kavos, ją supilkite ant kondensuoto pieno. Papuošimui galite užtarkuoti apelsino žievelės.
Skanaus!