Anot prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, rytą pradėti nuo gardžių pusryčių – visada malonu, o jeigu juos patiekia į lovą ar sukuria gražią atmosferą prie stalo, įspūdis lieka visai dienai.
„Manau, niekas taip smagiai nepažadina, kaip sklindantis pyrago ar šviežios duonos kvapas. Todėl minint Motinos dieną, siūlau nustebinti paprastais, greit pagaminamais, tačiau netikėtais kepiniais“, – pataria kepyklų vadovė.
„Šventinę dieną pasirūpinkite, kad pavasaris alsuotų ne tik už lango, bet ir lėkštėje. Paįvairinkite juos šviežiomis daržovėmis ir vaisiais. Prekybos vietoje jau galima įsigyti ne tik tipinių vaisių ir uogų, tokių kaip bananai, vynuogės, kiviai, bet ir braškių ar šilauogių. Pusryčiams pirkėjai taip pat dažnai renkasi ingredientus įvairioms užtepėlėms, kurias galima pasigaminti iš avokadų, natūralių jogurtų, kiaušinių ar varškės. Toks maistas bus sveikas, suteiks sotumo jausmą ir energijos“, – antrina prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.
Rytą pradėti N. Juchnevič rekomenduoja nuo tobulai skanios bananų duonos. „Šis patiekalas yra tarpinis variantas tarp duonos ir pyrago. Jos skleidžiamas aromatas neabejotinai privers pašokti iš lovos, o purus ir lengvas skonis tiesiog pavergs“.