Reikės:
- 180 g miltų
- 150 g cukraus
- 2 vnt. kiaušinių
- 150 ml pieno
- 80 ml aliejaus
- 160 ml karšto vandens
- 2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
- 8 vnt. (arba daugiau) „Oreo“ sausainių
- 500g maskarponės sūrio
- 130 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 60 g kakavos
Gaminimas:
- Pyrago pagrindui sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
- Įpilkite aliejų, pieną, įdėkite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite.
- Į tešlą supilkite karštą vandenį, atsargiai sumaišykite.
- Atskirtus nuo kremo sausainius susmulkinkite (pažiūrėkite žemiau esantį video receptą, kaip tai atlikti). Sausainių trupinius pridėkite prie tešlos.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis.
- Kiekvieną pagrindą kepkite kepimo formoje (video recepte naudojame 18 cm skersmens formą), 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
- Pyrago kremui elektriniu maišytuvu suplakite sviestą kartu su cukraus pudra. Pridėkite anksčiau nuo sausainių atskirtą kremą ir maskarponės sūrį. Viską kartu sumaišykite elektriniu maišytuvu.
- Ant vieno pagrindo tepkite kremo, dėkite antrą, tepkite likusį kremą.
- Tortą galima papuošti sausainių trupiniais ir sausainiais.