Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
- Aliejus (kepimui)
Mėsa:
- 0,8 kg supjaustytos vištienos filė
- 3 šaukštai majonezo
- 150 g sūrio
- 3 kiaušinių
- 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 2 šaukštai krakmolo
- 3 šaukštai majonezo
- 0,5 šaukštelio pipirų
- 0,5 šaukštelio trinto muskato
- 0,5 šaukštelio trintos kalendros
- 1 šaukštelis paukštienos prieskonių
- 1 šaukštelis ciberžolės ar kario
- 1 šaukštelis gelsvės
- šiek tiek druskos
Salotos:
- 0,5 kg pjaustytų morkų
- 3 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 3 šaukštai majonezo
- 1 kg virtų, maltų bulvių
- 3 šaukštai krakmolo
- 2 kiaušiniai
- šiek tiek druskos
Paruošimas:
1. Kruopščiai sumaišykite visus mėsos ingredientus.
2. Sumaišykite visas kroketų sudedamąsias dalis.
3. Atgnybkite mažą gabalėlį kroketų mišinio ir virkite aliejuje, kol kroketas pasidaro geltonas.
4. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite mėsos mišinį ir kepkite iš abiejų pusių, kol kepsniukas pagels.
5. Sumaišykite salotų ingredientus. Mėgaukitės!
Skanaus!