„Minkšti, purūs ir labai gardūs kepti varškėčiai, pagaminami greitai ir visai nesudėtingai! Tokius varškėčius dažniausiai gaminu savaitgalio pusryčiams, o kartais ir vakarienei. Puikaus skonio tiek šilti, tiek atvėsę.
Šiems varškėčiams geriau naudoti sausesnę ir liesesnę varškę, kad būtų kuo mažiau skysčio. Jei varškė šlapesnė, gali prireikti daugiau miltų, bet nepadauginkite, varškėčiai turi būti minkšti! Parodysiu greitą būdą, kaip suformuoti gražius varškėčius“, – džiaugiasi Kristina ir dalijasi savo receptu.
Kristinos varškėčių receptas
Ingredientai (14 vnt.): 540 g varškės (9 proc. riebumo), 2 kiaušinių, 20 g cukraus, druskos, 80 g miltų (+ 100 g miltų varškėčių formavimui), aliejaus kepimui.