Pagal šį receptą iškepoti vištienos kotletai yra švelnūs, sultingi ir neriebūs. Jie puikiai tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams, taip pat galima valgyti laikantis dietos.
Šiuos kotletus galima kepti orkaitėje, keptuvėje arba troškinti garuose – kaip tik pageidaujate.
Virtuvės šefas pasakoja, kaip paruošti gardžius vištienos kotletus.
Vištienos kotletai orkaitėje
Maltos vištienos - 1,2 kg.
Svogūnai - 1 vnt.
Česnakas - 1 skiltelė.
Kiaušiniai - 1 vnt.
Manai - 0,5 st.
Druska - 0,5 šaukštelio.
Sausų prieskonių pagal skonį.
Augalinis aliejus - 50 gr.
Gaminimas:
* Į indą įmuškite kiaušinius, berkite manų kruopas, dėkite smulkintą svogūną ir česnaką, druskos ir prieskonių pagal skonį.
* Išminkykite ir palikite 10 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
* Jei masė per kieta, galima įpilti šiek tiek vandens.
* Kad paruošta kotletų masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šiltu vandeniu.
* Suformuokite vištienos kotletukus ir šiek tiek suplokite.
* Kepimo skardą patepkite aliejumi.
* Sudėkite kotletus ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Skanaus!