Susluoksniuoti konservuotas tunas, virtos bulvės, morkos ir iš tolo šviečiantis tarkuotas kiaušinio trynys. Tokia mišrainė, labai panaši į sovietmečiu gimusią „Mimozą“, geležinės uždangos įkalintos liaudies veržimosi prabangesnio gyvenimo link simbolį, buvo populiari tarp Seimo politikų ir parlamento svečių.

Bet koks mums skirtumas, ką patiekalas primena ar kas jį mėgo? Sluoksniuota mišrainė, ypač, jei gaminsime ją ne iš tuno, bet iš kokybiškos rūkytos žuvies, patiks ir dabar.

Mums prireiks produktų, primenančių populiariąją Baltąją mišrainę: virtų bulvių, morkų ir kiaušinių. Taip pat – nukaulintos karšto rūkymo žuvies (galite naudoti ir konservuotą tuną) bei apvirtų (blanširuotų) žaliųjų žirnelių. Šviežių arba šaldytų žirnelių, jokiu būdu ne konservuotų.

Dar vienas būtinas ingredientas – smulkiais kubeliais pjaustytas ir aliejuje apkepintas svogūnas. Negadinkite mišrainės žaliais (neapkeptais) svogūnais, kartoju. Gražiai apkepti, jie gali net pakeisti majonezą – tiesiog išbandykite.

Tris bulves ir dvi morkas užpilame šaltu vandeniu, kad semtų, ir verdame maždaug pusvalandį, kol daržovės suminkštėja. Nukošiame, atvėsiname, nulupame. Supjaustome nedideliais, maždaug 0,5x0,5 cm kubeliais.

Kietai išverdame 3-4 kiaušinius. Kyštelime po šaltu vandeniu, atvėsiname, nulupame. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius per stambią trintuvę sutarkuojame į vieną dubenėlį, baltymus – į kitą.

Didesniame rapsų aliejaus kiekyje apkepiname smulkiais kubeliais pjaustytą didelį svogūną. Paliekame praaušti.

Šaldytus žirnelius suberiame į verdantį vandenį ir kai tik vėl užverda, nukošiame, perliejame šaltu vandeniu.

Nukauliname riebesnę karštai rūkytą žuvį.

Jei norite, kiekvieną mišrainės dedamąją, išskyrus žuvį, galite vos vos pasūdyti ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais, bet tai nebūtina.

Didesniame inde arba, naudodami kulinarinį žiedą, atskirai kiekvienam valgytojui sluoksniuojame mišrainę. Sluoksnis bulvių, tada žirnelių, morkų, užpilame kepintais svogūnais su aliejumi. Dengiame tarkuotus kiaušinio baltymus, žuvį, užberiame tarkuotais tryniais.

Viskas. Jei labai norisi, galima pagardinti majonezu, bet tai nebūtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)