Padažą galite naudoti tiek šiltą, tiek jau atšalusį, kaip labiau patinka. Šis padažas šaldytuve gali stovėti maždaug 5-6 dienas (ilgiau laikyti nebandžiau), dėl to labai patogu pasiruošti iš anksto.
Spanguolių padažas
Reikės:
- 340 g šviežių arba šaldytų spanguolių
- 0,5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių (~1 didelio apelsino)
- 0,5 stiklinės baltojo cukraus
- ¼ stiklinės rudojo cukraus
- 1,5 valg. š. smulkiai nutarkuotos apelsino žievelės
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- 2 žiupsnelių malto muskato
Gaminimas:
1. Pirmiausia nuplauname spanguoles ir atrenkame parudusias ir minkštas uogas (jei naudosite šaldytas uogas jų atitirpinti nereikia).
2. Visus ingredientus sudedame į nedidelį puodą, užkaičiame ant didesnės vidutinės ugnies ir užverdame (vis pamaišome).
3. Kai uogos užverda, tuomet sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame dar ~10 minučių, vis pamaišant.
4. Prieš patiekiant padažą visiškai atvėsiname. Padažas atvėsęs sutirštėja, o pastovėjęs šaldytuve pasidaro visiškai tirštas.