14
Kitas

Įdarytos kiaušinių puselės su prosciutto traškučiu

Meniu siūlo planuotis iš anksto

Prieš pradedant ruoštis Velykoms, K. Pišniukaitė primena, jog ši šventė, visų pirma, yra skirta burtis šeimai, bendrauti ir būti drauge: „Man Velykos tikrai nėra apie maistą ir tuo labiau apie persivalgymą. Manau, praėjo tie laikai, kai stalas turi lūžti nuo maisto gausybės. Visada esu už sveiką ir subalansuotą šventinį meniu“.

Šiai progai K. Pišniukaitė siūlo į meniu įtraukti kuo daugiau natūralių produktų, šviežių daržovių, aukštos kokybės mėsos. „Patarčiau meniu susidėlioti kiek iš anksto – tokiu būdu išvengsite streso, o parduotuvėje pirksite tik tai, kas numatyta ir sugaišite mažiau laiko. Kai kuriuos negendančius produktus galima įsigyti ankščiau, tačiau mėsą, žuvį ir daržoves geriausiai pirkti šviežius“, – įsitikinusi maisto tinklaraštininkė.

Jai antrina ir prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė: „Paprastai prieš Velykas išauga ilgiau galiojančių maisto produktų pardavimai: prieskoninių žolelių, majonezo, įvairių konservuotų produktų, miltų, aliejaus. Likus kelioms dienoms iki šventės pardavimai suintensyvėja – žmonės suinteresuoti nusipirkti šviežios mėsos, žuvies, kiaušinių, įvairių žalumynų. Tiesa, paskutinėmis dienomis parduotuves užplūsta daugybė pirkėjų, todėl išankstinis meniu planavimas gali sutaupyti laiko ir pastangų“.

Šventinio stalo idėjos pagal K. Pišniukaitę

Nuolat balanso tarp sveikų ir sočių pasirinkimų ieškanti maisto tinklaraštininkė Velykų stalui sukūrė receptus be glitimo bei turtingus savo maistine verte.

„Mano receptuose nėra itin griežtų taisyklių, tačiau visada prioritetą teikiu šviežiems, aukštos kokybės produktams. Kiekius kiekvienas gali didinti arba mažinti pagal savo poreikius. Tikiu, jog šie receptai idealiai papuoš kiekvieną Velykų stalą bei patiks ir dideliems, ir mažiems gurmanams“, – sako K. Pišniukaitė.

14
Kitas

Įdarytos kiaušinių puselės su prosciutto traškučiu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)