Paprasti, lengvai pagaminami ir kartu sotūs jos receptai su moliūgu ir kitomis rudens gėrybėmis – „Ozo“ blogo atsiųstame pranešime.
Moliūgų ir apelsinų kokteilių dviem porcijoms reikės:
- 2 bananų
- 4 apelsinų
- 4 šaukštų moliūgų tyrės
- žiupsnelio cinamono
Gaminame:
- Pirmiausia pasiruošiame moliūgų tyrę: perpjovus moliūgą, išėmus sėklas, įpylus vandens į jo ertmę, kepame 30–40 minučių (priklausomai nuo moliūgo dydžio) iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Moliūgo minkštimą šaukštu išskaptuojame ir sutriname. Tokią moliūgų tyrę šaldytuve galima laikyti visą savaitę.
- Nulupame bananus ir dedame į kokteilinę. Į ją taip pat dedame moliūgų tyrę, supilame spaustas apelsinų sultis. Pabarstome cinamono. Viską suplakame. Supylus kokteilius į stiklines, dar truputį pabarstome cinamonu.
Lapinių kopūstų kokteilių dviem porcijoms reikės:
- 4 „Kale“ lapinių kopūstų lapų
- 2 bananų
- 2 nedidelių obuolių
- 2 nedidelių kriaušių
- 4 šaukštų linų sėmenų
- 1 stiklinės vandens
Gaminame:
Nulupame bananus, sudedame į kokteilinę. Iš obuolių ir kriaušių išimame sėklas, supjaustome ir taip pat dedame į kokteilinę. Ten pat dedame susmulkintus lapinių kopūstų lapus be kotelio. Suberiame linų sėmenis. Supilame vandenį. Viską suplakame. Supylus kokteilius į stiklines, dar truputį pabarstome linų sėmenimis.
Skanaus!