Reikės:
- 100 g miltų
- 100 g parmezano arba bet kokio kito geltono sūrio
- 40 g sviesto (82 %)
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 kiaušinių trynio
- druskos
Gaminimas:
- Į indą su miltais sutarkuokite sviestą. Pagal skonį įdėkite druskos. Maišykite, kol gausite trupiniuotą tešlą.
- Per smulkią tarką sutarkuokite sūrį. Geriausia naudoti parmezano sūrį, tačiau jeigu neturite, galite naudoti bet kokį kitą geltoną sūrį. Į tešlą sudėkite sutarkuotą sūrį, kiaušinio trynį ir alyvuogių aliejų. Tešlą minkykite rankomis. Suminkytą tešlą padėkite į šaldytuvą ir palikite apie 20 min.
- Tešlą iškočiokite ir supjaustykite stačiakampio arba kita jums patinkančia forma. Skylutes krekeriams galima padaryti naudojant įvairaus dydžio šiaudelius. Pagal skonį ant krekerių pabarstykite sezamo sėklų.
- Krekerius sudėkite ant kepimo popieriaus. Kepkite 180 C orkaitėje 15 min.