Reikės:

  • 100 g miltų
  • 100 g parmezano arba bet kokio kito geltono sūrio
  • 40 g sviesto (82 %)
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 kiaušinių trynio
  • druskos

Gaminimas:

  1. Į indą su miltais sutarkuokite sviestą. Pagal skonį įdėkite druskos. Maišykite, kol gausite trupiniuotą tešlą.
  2. Per smulkią tarką sutarkuokite sūrį. Geriausia naudoti parmezano sūrį, tačiau jeigu neturite, galite naudoti bet kokį kitą geltoną sūrį. Į tešlą sudėkite sutarkuotą sūrį, kiaušinio trynį ir alyvuogių aliejų. Tešlą minkykite rankomis. Suminkytą tešlą padėkite į šaldytuvą ir palikite apie 20 min.
  3. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite stačiakampio arba kita jums patinkančia forma. Skylutes krekeriams galima padaryti naudojant įvairaus dydžio šiaudelius. Pagal skonį ant krekerių pabarstykite sezamo sėklų.
  4. Krekerius sudėkite ant kepimo popieriaus. Kepkite 180 C orkaitėje 15 min.
Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „My Culinary Corner“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)