Kadangi šiuo metų sezonu lysvės ir šiltnamiai pilni pomidorų, reikia pagalvoti, kaip sumaniai juos išnaudoti ar pasiruošti artėjančiai žiemai.
Šis būdas yra labai paprastas ir lengvas, reikės juos pašauti tik į orkaitę, tad nereikės stovėti prie puodų bei keptuvių ir stebėti, kad niekas neprisviltų. Pavyks ir tiems, kurie nėra virtuvės asai. Tikrai verta išmėginti.
Reikės:
- 2 kilogramų pomidorų, geriausia naminių, skirtingų rūšių
- 4 nedidelių svogūnų (naudojame du šviesius, du raudonus)
- 4-5 skiltelių česnako
- 2 šaukštelių cukraus
- 2 šaukštelių druskos
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- šviežių baziliko lapelių
- aitriosios paprikos (naudokite tiek, kiek mėgstate aštrumą)
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Į kepimo skardą supjaustyti gabaliukais pomidorus, griežinėliais svogūnus, susmulkinti česnakus ir aitriąją papriką, suberti cukrų, druską ir pipirus.
Viską gerai išmaišyti ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 valandą.
Iškeptus pomidorus sudėti į indą, sutrinti trintuvu iki vientisos masės.
Ir jau galite mirkyti duoną ir valgyti ar dėti ant pasirinkto mėsos kepsnio. Skanaus!
Pastaba: Nenustebkite, jog sudėję raudonus pomidorus, padažas bus labiau geltonos – oranžinės spalvos nei raudonos.
Jeigu norite šį padažą užsikonservuoti žiemai – reiktų naudoti ir actą. Visą masę užkaisti ir kai tik užvirs, supilti į iškaitintus stiklainius.