Romantišką vakarienę gaminkite kartu
Kad šventinė vakarienė būtų išties ypatinga, gaminkite valgį kartu. Kas gali suartinti labiau nei bendras kūrybinis projektas?
Jeigu trūksta idėjų, mitybos ekspertai pateikia keletą paprastų receptų, kuriais pasinaudojus galėsite be vargo mėgautis gardžia vakariene dviem. Nepamirškite, kad į maistą įdėtas žiupsnis meilės gali būti matomas ir plika akimi. Nebijokite eksperimentuoti ir patiekalus dekoruoti širdelėmis – kartais pakanka mažų detalių, kurios sukuria nepamirštamą įspūdį.
1. Antiena su aštriu šokolado padažu
Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių receptų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą. Patiekalą pagaminti užtruksite vos 30 minučių, tad tikrai nereikės viso šventinio vakaro praleisti virtuvėje.
Reikės:
- 300 g antienos filė
- 1 vnt. svogūno
- 250 ml raudono vyno
- 10 g juodo šokolado
- 10 g sviesto
- Karštojo vyno prieskonių
- Druska, pipirai
Paruošimas:
Nuo antienos filė pašalinkite riebalų perteklių ir skersai įpjaukite odelę. Dėkite filė gabalėlius į šaltą keptuvę ir vartydami kepkite ant karštos ugnies. Kai mėsa įgaus auksinį atspalvį, sudėkite ją į skardą odele į viršų ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Keptuvėje paruoškite padažą: ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus, supilkite raudonąjį vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą. Dar šiltą antienos filė gausiai užpilkite padažu. Skanaus!
2. Orkaitėje keptas jautienos antrekoto kepsnys
Ypatingą romantišką vakarienę pagaminsite lengvai ir greitai – vos pusvalandis, ir virtuvėje pasklis pikantiškas keptos jautienos bei česnakų aromatas.
Reikės:
- 50 g jautienos antrekoto
- 1 vnt. svogūno
- 1 skilt. česnako
- 25 g minkšto sviesto
- Druskos, pipirų
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 210°C. Mėsoje peiliu padarykite mažas skylutes. Į jas sukaišiokite pasmulkintą česnako skiltelę. Mėsą aptepkite sviestu ir įdėkite į kepimo indą. Sudėkite likusią smulkintą česnako skiltelę ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus. Į indą įpilkite pusę puodelio vandens. Kepkite 30 min., mėsą vis aplaistydami išsiskyrusiomis sultimis. Pagaminus, patiekite su jūsų mėgstamu garnyru. Skanaus!
3. Prancūziškas midijų troškinys
Midijos su baltojo vyno padažu, dar žinomos „Moules a la mariniere“ pavadinimu, yra klasikinis receptas. Galbūt nustebsite, bet gilias tradicijas turintį patiekalą pagaminti visai nesunku. O ragauti gardu su baltos duonos skrebučiu ar bulvėmis. Kas gali būti romantiškiau, nei prancūziška vakarienė šv. Valentino dienos proga?
Reikės:
- 50 g midijų
- 100 ml baltojo vyno
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 vnt. saliero
- 1,5 skilt. česnako
- 0,5 vnt. svogūno
Paruošimas:
Kruopščiai nuplaukite midijas. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame patroškinkite susmulkintą česnaką, svogūną ir salierus, kol suminkštės. Į puodą su daržovėmis suberkite midijas, supilkite vyną ir pagardinkite prieskoniais. Uždenkite ir padidinę ugnį troškinkite apie 4 minutes, kol midijos atsivers. Nepalikite jų puode per ilgai, kad netaptų guminės. Patiekite apibarstę kapotomis petražolėmis ir krapais. Skanaus!