13
Kitas

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

„Mūsų pirkėjai vis dažniau atranda pieno alternatyvą – kokosų pieną. Jame nėra laktozės, o patiekalams jis suteikia kokoso aromatą ir egzotinį skonį. Nors praėjusius keletą metų asortimentas buvo platesnis, kokosų pieno paklausa stipriai išaugo. Per kiek daugiau nei penkis šių metų mėnesius kokosų pieno paklausa išaugo net 43 proc., lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu pernai“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Morkų sriuba

Reikės: 2 valgomųjų šaukštų kokosų aliejaus, 2-3 mažų susmulkintų svogūnų, 1-2 skiltelių česnako, apie 2,50 cm ilgio nulupto bei sutarkuoto imbiero, žiupsnelio raudonųjų pipirų, druskos ir cinamono, 700 gramų morkų, šaukštelio maltos ciberžolės, 4 stiklinių vandens, ¼ stiklinės kokosų pieno bei petražolių.

Paruošimas: pakaitinkite kokosų aliejų vidutinio dydžio keptuvėje. Sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą bei pipirus ir 1-2 minutes kepkite. Sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, pipirus, cinamoną, ciberžolę ir kepkite dar 1-2 papildomas minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite. Sumažinę ugnį virkite apie 25-30 minučių tol, kol morkos suminkštės. Supilkite sriubą į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Padėkite sriubą į šaldytuvą ir šaldykite apie 3-4 valandas. Patiekiant sriubą, papuoškite ją apšlakstydami kokosų pienu, petražolėmis bei žiupsneliu druskos ir pipirų.

13
Kitas

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)