Sotūs ir sveikesni nei KFC, nors kiekvieną dieną tokios vakarienės nerekomenduočiau. Mano filosofija mitybos atžvilgiu yra “It’s all about balance”, tad jei nori – visko galima. Svarbu išlaikyt pusiausvyrą ir balansą – per daug savęs neriboti, bet ir neperlepinti. Tad jei nori – visko galima.
6 porcijoms reikės:
- 2 didesnių vištienos krūtinėlių,
- 360 g arbatinių džiūvėsėlių,
- 7 plaktų kiaušinių,
- aliejaus,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui:
- 6 v.š. natūralaus ar graikiško jogurto,
- 2 v.š. majonezo,
- 3 smulkiai tarkuotų česnako skiltelių,
- 2 a.š. sojų padažo,
- 1/2 a.š. garstyčių.
Gaminimas:
1. Vištienos krūtinėles supjaustome juostelėmis.
2. Džiūvėsėlius susmulkiname iki miltų konsistencijos.
3. Pasiruošiame tris dubenėlius: 1 – plakti kiaušiniai, 2 – džiūvėsėliai, 3 – dubenėlis ar lėkštė, į kurią dėsime paruoštus vištienos pirštelius.
4. Kiekvieną juostelę merkiame į kiaušinių plakinį, po to apvoliojame džiūvėsėliuose, tada vėl merkiame į kiaušinių plakinį, vėl apvoliojame džiūvėsėliuose ir perkeliame į lėkštę. Šiuos veiksmus kartojame su kiekviena juostele.
5. Įkaitiname keptuvę, įpilame 3 v.š. aliejaus ir kepame pirštelius, kol apskrus. Vienu metu visų pirštelių iškepti neišeis, tad kaskart kepant papildome aliejaus tiek, kad būtų 3 v.š.
6. Patiekiame su padažu, kurį pagaminame visus ingredientus tiesiog gerai sumaišius.
Skanaus!