M. Aušra tikina, kad virtuvėje dažniau suktis pradėjo netikėtai. Jis suprato, kad atsipalaiduoti ir pasimiršti padeda būtent maisto gamyba.
„Praėjusią žiemą buvo ganėtinai sunkus laikotarpis – nieko dramatiško, bet galvoje buvo sunku. Galvojau, ką galėčiau padaryti su savimi ir savo laisvalaikiu, ir nusprendžiau išbandyti pagaminti kanelių“, – sako žurnalistas.
Nors iš pradžių kanelės pasirodė sunkiai įveikiama užduotis, tapo tikru malonumu ir savotiška terapija: „Kanelės atrodė sudėtingas dalykas – ne visi jų imasi, bet tai tapo puikiu iššūkiu pravalyti galvą. Kai išbandžiau, supratau, kad kanelių kepimas – geriau nei ėjimas pas psichologą.“
Pasak M. Aušros, XVIII amžiuje kanelės pradėtos kepti Prancūzijoje, Bordo mieste, – ten jas pradėjo gaminti vienuolės, miltus pradėjusios maišyti su cukrumi, o vėliau šis kepinys išplito visame pasaulyje.
Kanelės (48 nedidelės kanelės)
Reikės:
- 250 g cukraus
- 100 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- 2 šaukštų romo
- 2 kiaušinių ir 2 trynių
- 50 g lydyto sviesto
- 1/2 litro pieno
- lydyto sviesto formelėms ištepti
- cukraus formelėms
Paruošimo būdas – laidos įrašas.