„Tai smulkios muselės, kurių lervos gyvena pūvančiose ar rūgstančiose augalų liekanose. Kai kurių rūšių lervos apninka augalų lapus. Pačios muselės laikosi netoli lervų gyvenimo vietų. Šios muselės greitai dauginasi, yra vislios“, rašoma „Wikipedijoje“.
Žinia, kad vaisinės muselės yra itin vislios, nėra naujiena tiems, kas su jomis susidūrė. Tad čia pravers virtuvės šefo Vytaro Radzevičiaus jau išbandytas metodas.
„Gal pravers tiems, kam vaisinės muselės nemielos. Stikliukas vynuogių acto (obuolių neturėjau), šlakelis indų ploviklio – ir po 1 val. anos susikoncentravo dugnan. Acto pilt kaip per balių, beveik pilną. Garint nereikia“, – dalijasi Vytaras socialiniuose tinkluose.
Ponia Rūta po postu dėkojo Vytarui, pasidalijusiam efektyviu receptu: „Ačiū už patarimą. Jis šiandien ne tai, kad laiku, bet tiesiog išsigelbėjimas. Nuotraukoje maždaug 2 minutės nuo kokteiliuko patiekimo.“
Vilius pasakoja stiklainį su tokiu tirpalu laikąs per visą vasarą – jame susikaupia galybė muselių.
Kitas sekėjas patarė vietoj obuolių ar vynuogių acto pilti balzaminio acto – sako, veikia net geriau.
O štai vilnietė Ilona dalijasi kitu būdu, kuris išbandytas ir garantuotai pasiteisinęs: „Išbandžiau kitą būdą nuo muselių, pamatytą instagrame: vyno butelio kamštį supjaustyti ir padėlioti rizikos zonose. Pasirodo, vyno kamščiai apdirbami kažkokia priešmuseline medžiaga. Pasiteisino: dubuo su obuoliais ir kamščio diskeliais stovi ant stalo visą savaitę – nė vienos muselės!“
„Obuoliai dubenyje stovi savaitę, bet virš jų neskraido nė viena muselė! Man toks būdas estetiškesnis nei stiklainiukai su actu“, – pastebi Ilona.