111
Kitas

Vienos skardos vakarienė

Įdarytos šviežios kiaulienos dešrelės

Įdarytos šviežios kiaulienos dešrelės

„Šviežias dešreles visi gerai žino ir pažįsta, o ar teko valgyti įdarytų? Jei ne, siūlau pasigaminti ir paragauti! Receptas labai paprastas ir visai nesudėtingas, o įdarytos dešrelės nuostabaus skonio“, – kviečia išbandyti Kristina Naturjevienė.

Reikės:

880 g šviežių kiaulienos dešrelių (10 vnt)

100 g svogūno

100 g pomidoro

120 g tarkuoto fermentinio sūrio

Saujelės svogūnų laiškų

2 kiaušinių

2 šaukštų grietinės (riebumas nesvarbu)

1 šaukštelio garstyčių

1 šaukštelio džiovintų krapų

1 šaukštelio džiovintų petražolių

4-5 bulvių

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Krapų (džiovintų)

Kaip gaminti:

  • Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai, bet mažiau bus darbo plaunant skardą).

  • 10 šviežių kiaulienos dešrelių dedu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

  • Kiekvieną dešrelę įpjaunu viršuje išilgai. Galai maždaug po 1cm turi likti neperpjauti.

  • Pjūvio vietoje išploju dešrelę, suformuoju šiokį tokį laivelį, kad būtų vietos įdarui.

  • Paruošiu įdarą:

  • Kubeliais supjaustau vieną svogūną ir pomidorą. Supjaustytus svogūną ir pomidorą verčiu į dubenėlį.

  • Sutarkuoju (burokine tarka) 120 g fermentinio sūrio. Tarkuotas sūris keliauja į dubenį prie pomidoro ir svogūno.

  • Saujelę smulkintų šviežių svogūnų laiškų dedu į bendrą dubenį.

  • Įmušu 2 kiaušinius, dedu 2 šaukštus grietinės (riebumas nesvarbu). Dedu šaukštelį garstyčių, beriu šaukštelį džiovintų krapų ir šaukštelį džiovintų petražolių. Viską gerai sumaišau – įdaras paruoštas.

  • Paruoštą įdarą išdėlioju į „dešrelių laivelius“.

  • Nulupu, nuplaunu ir supjaustau 4–5 bulves (bulves supjaustau storesnėmis riekelėmis). Jas dedu į skardą prie įdarytų dešrelių – sudėlioju, kad tilptų.

  • Bulves pašlakstau alyvuogių ar kitokiu aliejumi, beriu džiovintų krapų, druskos.

  • Šaunu kepimo skardą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kepsiu apie 40 min – „viršus apačia“ be vėjelio.

  • Kai dešrelių įdaras gražiai apkepa, traukiu kepimo skardą lauk iš orkaitės. Apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.

  • Skanaus!

111
Kitas

Vienos skardos vakarienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją