Įdarytos šviežios kiaulienos dešrelės
„Šviežias dešreles visi gerai žino ir pažįsta, o ar teko valgyti įdarytų? Jei ne, siūlau pasigaminti ir paragauti! Receptas labai paprastas ir visai nesudėtingas, o įdarytos dešrelės nuostabaus skonio“, – kviečia išbandyti Kristina Naturjevienė.
Reikės:
880 g šviežių kiaulienos dešrelių (10 vnt)
100 g svogūno
100 g pomidoro
120 g tarkuoto fermentinio sūrio
Saujelės svogūnų laiškų
2 kiaušinių
2 šaukštų grietinės (riebumas nesvarbu)
1 šaukštelio garstyčių
1 šaukštelio džiovintų krapų
1 šaukštelio džiovintų petražolių
4-5 bulvių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Krapų (džiovintų)
Kaip gaminti:
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai, bet mažiau bus darbo plaunant skardą).
10 šviežių kiaulienos dešrelių dedu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kiekvieną dešrelę įpjaunu viršuje išilgai. Galai maždaug po 1cm turi likti neperpjauti.
Pjūvio vietoje išploju dešrelę, suformuoju šiokį tokį laivelį, kad būtų vietos įdarui.
Paruošiu įdarą:
Kubeliais supjaustau vieną svogūną ir pomidorą. Supjaustytus svogūną ir pomidorą verčiu į dubenėlį.
Sutarkuoju (burokine tarka) 120 g fermentinio sūrio. Tarkuotas sūris keliauja į dubenį prie pomidoro ir svogūno.
Saujelę smulkintų šviežių svogūnų laiškų dedu į bendrą dubenį.
Įmušu 2 kiaušinius, dedu 2 šaukštus grietinės (riebumas nesvarbu). Dedu šaukštelį garstyčių, beriu šaukštelį džiovintų krapų ir šaukštelį džiovintų petražolių. Viską gerai sumaišau – įdaras paruoštas.
Paruoštą įdarą išdėlioju į „dešrelių laivelius“.
Nulupu, nuplaunu ir supjaustau 4–5 bulves (bulves supjaustau storesnėmis riekelėmis). Jas dedu į skardą prie įdarytų dešrelių – sudėlioju, kad tilptų.
Bulves pašlakstau alyvuogių ar kitokiu aliejumi, beriu džiovintų krapų, druskos.
Šaunu kepimo skardą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kepsiu apie 40 min – „viršus apačia“ be vėjelio.
Kai dešrelių įdaras gražiai apkepa, traukiu kepimo skardą lauk iš orkaitės. Apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!