Salotos su grūdėta varške
„Labai gardžios, greitai pagaminamos, gaivios, bet tuo pačiu ir sočios salotos su grūdėta varške“, – išbandyti rekomenduoja tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė.
Reikės:
4 kietai virtų kiaušinių
2 avokadų
200 g ridikėlių
100 g mėlynojo svogūno
50 g špinatų
200 g vyšninių pomidorų
350 g grūdėtos varškės
Druskos
Pipirų
Čili pipirų
Petražolių
Modenos balzaminio kremo
Kaip gaminti:
Kietai išverdu ir atvėsinu 4 kiaušinius. Tada juos supjaustau nedideliais kubeliais ir verčiu į dubenį.
Kubeliais supjaustau 2 avokadus (vidutinio dydžio), jie keliauja į dubenį prie kiaušinių.
Plonomis riekelėmis supjaustau ridikėlius, verčiu į bendrą dubenį.
Pusžiedžiais supjaustau mėlynąjį svogūną, stambiai – špinatus, dedu prie visų kitų pjaustytų „reikalų“.
Vyšninius pomidoriukus supjaustau puselėmis ir verčiu į dubenį.
Grūdėtą varškę (7 proc. sudedu ant pjaustytų daržovių. Beriu druskos, pipirų, šiek tiek čili pipirų dribsnių. Viską gerai sumaišau.
Dedu salotas į didesnę lėkštę, kurioje patieksiu. Susmulkinu saują šviežių petražolių, apibarstau salotas.
Pašlakstau salotas modenos balzaminiu kremu (jei neturite – galima apsieiti ir be jo, bet labai tinka?). Viskas, paruošta.
Skanaus.