Marinuoti kiaušiniai
„Mano praėjusių metų atradimas – marinuoti kiaušiniai. Tikra skonio bomba, kurią galite pasiruošti iš anksto ir pagardinti tiek sriubas, tiek ryžius ar tiesiog valgyti vienus pusryčiams ar kitu dienos metu. Pasidalinsiu tiek marinato receptu, tiek virimo paslaptimi, kad visuomet gautumėte tobulai skystą kiaušinio trynį“, – sako tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė Eliza Bielinė.
Reikės:
8 vnt. vidutinio dydžio vištos kiaušinių
150 ml sojos padažo
200 ml vandens
5–6 skiltelių česnako
4 v. š. mirin vyno (galit keisti ir kokiu paprastu saldžiu vynu)
2 v. š. ryžių acto
1 a. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 a. š. čili aliejaus (nebūtina)
Eiga:
SVARBU kiaušiniai turi būti kambario temperatūros.
Puode užvirkite vandenį ir sudėkite virti kiaušinius. Užstatykite laikmatį lygiai 6 min.
Praėjus tam laikui dėkite kiaušinius į ledinį vandenį atvėsti.
Kol kiaušiniai vės, pasiruoškite marinatą. Česnakus supjaustykite riekelėmis ir kartu su visais ingredientais (išskyrus čili) supilkite į puodą. Kai marinatas užvirs, nuimkite nuo kaitros ir, jei naudojate, įdėkite čili. Palikite šiek tiek atvėsti (~ 5 min).
Kiaušinius nulupkite ir sudėkite į indą su dangčiu. Užpilkite marinatu ir palikite kambario temperatūroje 3–4 val., jei norite ragauti greitai, o jei turite laiko, dėkite į šaldytuvą nakčiai.
Taip paruošti kiaušiniai turi būti suvartoti per 2 paras. Marinatą dar galite panaudoti ir antrą kartą. Iš naujo užvirkite ir sudėkite naujai virtus kiaušinius. Skanaus!