115
Kitas

Nepakartojamas krafinas

Marinuoti kiaušiniai

Marinuoti kiaušiniai

„Mano praėjusių metų atradimas – marinuoti kiaušiniai. Tikra skonio bomba, kurią galite pasiruošti iš anksto ir pagardinti tiek sriubas, tiek ryžius ar tiesiog valgyti vienus pusryčiams ar kitu dienos metu. Pasidalinsiu tiek marinato receptu, tiek virimo paslaptimi, kad visuomet gautumėte tobulai skystą kiaušinio trynį“, – sako tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė Eliza Bielinė.

Marinuoti kiaušiniai

Reikės:

8 vnt. vidutinio dydžio vištos kiaušinių

150 ml sojos padažo

200 ml vandens

5–6 skiltelių česnako

4 v. š. mirin vyno (galit keisti ir kokiu paprastu saldžiu vynu)

2 v. š. ryžių acto

1 a. š. skrudintų sezamų aliejaus

1 a. š. čili aliejaus (nebūtina)

Eiga:

  • SVARBU kiaušiniai turi būti kambario temperatūros.

  • Puode užvirkite vandenį ir sudėkite virti kiaušinius. Užstatykite laikmatį lygiai 6 min.

  • Praėjus tam laikui dėkite kiaušinius į ledinį vandenį atvėsti.

  • Kol kiaušiniai vės, pasiruoškite marinatą. Česnakus supjaustykite riekelėmis ir kartu su visais ingredientais (išskyrus čili) supilkite į puodą. Kai marinatas užvirs, nuimkite nuo kaitros ir, jei naudojate, įdėkite čili. Palikite šiek tiek atvėsti (~ 5 min).

  • Kiaušinius nulupkite ir sudėkite į indą su dangčiu. Užpilkite marinatu ir palikite kambario temperatūroje 3–4 val., jei norite ragauti greitai, o jei turite laiko, dėkite į šaldytuvą nakčiai.

  • Taip paruošti kiaušiniai turi būti suvartoti per 2 paras. Marinatą dar galite panaudoti ir antrą kartą. Iš naujo užvirkite ir sudėkite naujai virtus kiaušinius. Skanaus!

115
Kitas

Nepakartojamas krafinas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją