„Pats desertų nemėgstu ir nevalgau, bet turiu namie tris žmones – du berniukus, savo vaikus, ir žmoną, kuri irgi nedidelio ūgio ir labai mėgsta saldumynus, todėl vis būnu priverstas jiems ką nors skanaus pagaminti. Taigi ir šitas šokoladainis, kurį mes šiandien gaminsim, yra vienas iš tų dalykų, kuriuos jie mėgsta“, – juokdamasis braunio receptą pristatė aktorius.
Reikės:
300 g juodojo šokolado
kvietinių miltų
5 kiaušinių
250 g sviesto
200 g džiovintų vyšnių ar kitų mėgstamų uogų
cukraus pudros
cukraus
druskos
Gaminimas:
Džiovintas uogas užpilame karštu vandeniu, kad jos suminkštėtų.
Puode ant viryklės užverdame vandens ir ant jo dedame dubenį su šokoladu ir sviestu – ištirpiname juos ant garų vis pamaišydami.
Į atskirą dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukraus ir išplakame.
Keptuvėje pakepiname riešutus. Vėliau juos pasmulkiname.
Į ištirpintą šokolado masę supilame kiaušinių plakinį, sudedame riešutus, nusunktas uogas, iš akies įberiame miltų, kad tešla nebūtų per skysta. Viską išmaišome.
Tešlą supilame į pasirinktą kepimo formą ir pašauname į orkaitę. Šokoladainį kepame 180 laipsnių karštyje. Jei norime, kad šokoladainio vidus būtų minkštesnis, užteks kepti 25 minutes, jeigu norisi sausesnio pyrago – kepame 30 min. Pasirenkant kepimo laiką svarbu atsižvelgti ir į savo šokoladainio storį.
Kai pyragas iškepa, palaukiame, kol jis atvės. Patiekiame apibarstę cukraus pudra.
Skanaus!
Viso pokalbio su S. Storpirščiu kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.