„Pats desertų nemėgstu ir nevalgau, bet turiu namie tris žmones – du berniukus, savo vaikus, ir žmoną, kuri irgi nedidelio ūgio ir labai mėgsta saldumynus, todėl vis būnu priverstas jiems ką nors skanaus pagaminti. Taigi ir šitas šokoladainis, kurį mes šiandien gaminsim, yra vienas iš tų dalykų, kuriuos jie mėgsta“, – juokdamasis braunio receptą pristatė aktorius.

Reikės:

300 g juodojo šokolado

kvietinių miltų

5 kiaušinių

250 g sviesto

200 g džiovintų vyšnių ar kitų mėgstamų uogų

cukraus pudros

cukraus

druskos

Gaminimas:

  1. Džiovintas uogas užpilame karštu vandeniu, kad jos suminkštėtų.

  2. Puode ant viryklės užverdame vandens ir ant jo dedame dubenį su šokoladu ir sviestu – ištirpiname juos ant garų vis pamaišydami.

  1. Į atskirą dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukraus ir išplakame.

  1. Keptuvėje pakepiname riešutus. Vėliau juos pasmulkiname.

  1. Į ištirpintą šokolado masę supilame kiaušinių plakinį, sudedame riešutus, nusunktas uogas, iš akies įberiame miltų, kad tešla nebūtų per skysta. Viską išmaišome.

  1. Tešlą supilame į pasirinktą kepimo formą ir pašauname į orkaitę. Šokoladainį kepame 180 laipsnių karštyje. Jei norime, kad šokoladainio vidus būtų minkštesnis, užteks kepti 25 minutes, jeigu norisi sausesnio pyrago – kepame 30 min. Pasirenkant kepimo laiką svarbu atsižvelgti ir į savo šokoladainio storį.

  1. Kai pyragas iškepa, palaukiame, kol jis atvės. Patiekiame apibarstę cukraus pudra.

Skanaus!

Viso pokalbio su S. Storpirščiu kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją