Tikėtina, kad vasarą dažnas valgė ar gamino šaltibarščius, bet retas prisimena, kad ir kefyras turi savo skonį, sako ekspertai. Ar žinote, kuo skiriasi karvių, ožkų ir avių kefyras ir kad ne visi rauginti pieno produktai yra rūgštūs?
2023.10.05 09:18
Kefyras ar jogurtas? Mitybos ekspertė – apie tai, kuris dešimtimis kartų naudingesnis, ir kodėl verta rinktis riebesnį
(2)www.DELFI.lt
FOTO:
Seniau, prieš keliasdešimt metų, kefyras asocijuodavosi su labai paprastu, dažniausiai valgyklose aptinkamu pigiu gėrimu. Prieš kokį 10 metų kefyras patyrė atgimimą – jis ypač išpopuliarėjo tarp norinčiųjų sulieknėti, kurie maišydavo jį su dideliu kiekiu cinamono ir dalydavosi rezultatais.