Mitybos specialistai šį mitą paneigė, paaiškindami, kad visos daržovės puikiausiai dera tarpusavyje.
Deja, kai kurie produktų deriniai tikrai gali bloginti savijautą arba provokuoti svorio augimą.
Kiaušiniai ir mėsa
Varškė ir kava
Varškė – dar vienas populiarus pusrytinis valgis. Ji suteikia energijos, ilgam užtikrina sotumo jausmą, be to, varškėje daug kalcio, naudingo plaukams, nagams ir odai. Bet jeigu varškę esate pratę užgerti kava, apie kalcio naudą galite pamiršti, nes kofeinas suardo šį naudingą mikroelementą, be to, ir virškinimas akivaizdžiai pasunkėja. Kad taip neatsitiktų, puodelį kavos ir pusryčiams valgomą varškę turėtų skirti šiokia tokia pertraukėlė.
Bananai ir pienas
Mėsa ir angliavandeniai
Į vengtinų produktų derinių sąrašą patenka ir mėsos bei angliavandenių duetas, taigi, turėtumėte atprasti nuo makaronų su faršu, kepsnių su bulvėmis ir panašių dalykų. Toks maistas kenkia organizmui ir atsiliepia figūrai. Mėsos ir angliavandenių patiekalai, suvalgyti per pietus arba vakarienę, ypač ilgai virškinami. Jie gali sukelti silpnumo jausmą, norą prigulti ir pailsėti. Būtina paminėti ir tai, kad kepta mėsa ir daug angliavandenių turintis garnyras – tikrų tikriausia kalorijų bomba. Dėl įpročio mėgautis tokiu maistu talijos apimtis neišvengiamai padidės.
Grikiai ir pienas
Šio nuo vaikystės pamėgto derinio sunku atsisakyti ir brandžiame amžiuje. Visgi reikėtų pasistengti, kadangi grikiai su pienu – beveik bevertis maistas. Grikiuose daug geležies, o piene – kalcio. Deja, šie mikroelementai neutralizuoja vienas kitą. Jei pieną su grikiais esate pratę gardinti medumi arba cukrumi, galite nusiteikti svorio augimui.