Mitybos specialistai šį mitą paneigė, paaiškindami, kad visos daržovės puikiausiai dera tarpusavyje.

Deja, kai kurie produktų deriniai tikrai gali bloginti savijautą arba provokuoti svorio augimą.

Kiaušiniai ir mėsa

Daugelio pamėgtas pusryčių patiekalas kiaušinienė su kumpiu arba dešrelėmis, pasirodo, yra tikras išbandymas organizmui. Reikalas tas, kad šiuose produktuose daug baltymų, kurie ilgai virškinami, taigi, skrandžiui tenka gerokai padirbėti, o jūs, užuot pražvalėję, galite pasijusti apsunkę ir mieguisti. Mitybos specialistai kiaušinius, taip pat ir kumpį, rekomenduoja valgyti su daržovėmis.

Varškė ir kava

Varškė – dar vienas populiarus pusrytinis valgis. Ji suteikia energijos, ilgam užtikrina sotumo jausmą, be to, varškėje daug kalcio, naudingo plaukams, nagams ir odai. Bet jeigu varškę esate pratę užgerti kava, apie kalcio naudą galite pamiršti, nes kofeinas suardo šį naudingą mikroelementą, be to, ir virškinimas akivaizdžiai pasunkėja. Kad taip neatsitiktų, puodelį kavos ir pusryčiams valgomą varškę turėtų skirti šiokia tokia pertraukėlė.

Bananai ir pienas

Bananų ir pieno derinį daugelis yra pamėgę nuo vaikystės: juk šie produktai – gardžiausio kokteilio ingredientai. Vis dėlto mokslininkai teigia, kad jų derinys – ganėtinai toksiškas, patekęs į skrandį išskiriantis virškinimą trikdančias medžiagas, todėl išgėrus pieno ir bananų koktelio gali apimti sunkumo, silpnumo jausmas, užeiti pilvo skausmai.

Mėsa ir angliavandeniai

Į vengtinų produktų derinių sąrašą patenka ir mėsos bei angliavandenių duetas, taigi, turėtumėte atprasti nuo makaronų su faršu, kepsnių su bulvėmis ir panašių dalykų. Toks maistas kenkia organizmui ir atsiliepia figūrai. Mėsos ir angliavandenių patiekalai, suvalgyti per pietus arba vakarienę, ypač ilgai virškinami. Jie gali sukelti silpnumo jausmą, norą prigulti ir pailsėti. Būtina paminėti ir tai, kad kepta mėsa ir daug angliavandenių turintis garnyras – tikrų tikriausia kalorijų bomba. Dėl įpročio mėgautis tokiu maistu talijos apimtis neišvengiamai padidės.

Grikiai ir pienas

Šio nuo vaikystės pamėgto derinio sunku atsisakyti ir brandžiame amžiuje. Visgi reikėtų pasistengti, kadangi grikiai su pienu – beveik bevertis maistas. Grikiuose daug geležies, o piene – kalcio. Deja, šie mikroelementai neutralizuoja vienas kitą. Jei pieną su grikiais esate pratę gardinti medumi arba cukrumi, galite nusiteikti svorio augimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją