4 porcijoms reikės:

  • 1 didesnio baklažano
  • 4 plonų sūrio riekių (naudojau „Edamo“ sūrį)
  • 4 plonų mėgstamo kumpio riekių
  • 70 g tarkuoto mocarelos ar kito balto sūrio
  • 200 g trintų konservuotų pomidorų (be sėklyčių ir odelių)
  • druskos (baklažanams įtrinti)
  • džiovinto raudonėlio, džiovinto baziliko, česnako miltelių

Gaminimas:

  1. Nupjauname baklažano šonus ir kietą galiuką. Supjaustome juos į 7–8 pailgas riekes, maždaug 0,5 cm storio.
  2. Kiekvienos riekės vieną pusę šiek tiek paibarstome druska, patriname, sudedame į stiklinį indą, uždengiame maistine plėvele. Dedame į mikrobangų krosnelę ir nustatę aukščiausią temperatūrą šildome 5 min.
  3. Paliekame baklažano riekes atvėsti.
  4. Kumpio ir sūrio riekes perpjauname perpus išilgai.
  5. Ant kiekvienos baklažano riekės dedame po pusę kumpio riekelės, tada po pusę sūrio riekės ir susukame suktinukus.
  6. Į nedidelę stiklinę kepimo formą supilame trintus konservuotus pomidorus, tolygiai paskleidžiame.
  7. Kepimo formoje išdėliojame suktinukus, apibarstome tarkuotu sūriu, prieskoniais ir kepame 15–20 min. iki 220 C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame, kai sūris gražiai apskrus.

Skanaus!