4 porcijoms reikės:
- 1 didesnio baklažano
- 4 plonų sūrio riekių (naudojau „Edamo“ sūrį)
- 4 plonų mėgstamo kumpio riekių
- 70 g tarkuoto mocarelos ar kito balto sūrio
- 200 g trintų konservuotų pomidorų (be sėklyčių ir odelių)
- druskos (baklažanams įtrinti)
- džiovinto raudonėlio, džiovinto baziliko, česnako miltelių
Gaminimas:
- Nupjauname baklažano šonus ir kietą galiuką. Supjaustome juos į 7–8 pailgas riekes, maždaug 0,5 cm storio.
- Kiekvienos riekės vieną pusę šiek tiek paibarstome druska, patriname, sudedame į stiklinį indą, uždengiame maistine plėvele. Dedame į mikrobangų krosnelę ir nustatę aukščiausią temperatūrą šildome 5 min.
- Paliekame baklažano riekes atvėsti.
- Kumpio ir sūrio riekes perpjauname perpus išilgai.
- Ant kiekvienos baklažano riekės dedame po pusę kumpio riekelės, tada po pusę sūrio riekės ir susukame suktinukus.
- Į nedidelę stiklinę kepimo formą supilame trintus konservuotus pomidorus, tolygiai paskleidžiame.
- Kepimo formoje išdėliojame suktinukus, apibarstome tarkuotu sūriu, prieskoniais ir kepame 15–20 min. iki 220 C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame, kai sūris gražiai apskrus.
Skanaus!