Ją galima vadinti geros nuotaikos eliksyru, mat visada pakelia nuotaiką (sakoma, kad lęšių vartojimas ramina nervus, padeda susidoroti su stresu, be to, lęšiai gerina bendrą organizmo tonusą ir stiprina imunitetą). Tad griebkite puodus ir pirmyn prie darbo.

Lęšių sriubos receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 150 g lęšių
  • 2 morkų
  • 2 pomidorų
  • 1 svogūno
  • 1 v. š. ghee sviesto
  • 1 v. š. pomidorų tyrės
  • 1 a. š citrinos sulčių
  • žiupsnelio raudonos saldžiosios paprikos miltelių
  • pipirų
  • druskos

Gaminimas:

  1. Lęšius užpilkite 2 litrais vandens ir statykite ant viryklės virti.
  2. Keptuvėje su įkaitintu ghee sviestu apie 5 min. pakepinkite smulkintas morkas ir svogūną. Į keptuvę taip pat sukrėskite pomidorų tyrę, smulkintą pomidorą ir džiovintą papriką, įspauskite citrinos sultis, viską išmaišykite.
  3. Padažą sukrėskite į išvirusius lęšius, įberkite druskos, pipirų, tuomet sriubą sutrinkite smulkintuvu. Sriuba tiks ir kaip soti vakarienė, ir kaip pietūs.