Bulvių sriuba
Ar mėgstate sriubas? Aš – labai, o skaniausios yra trintos sriubos. Todėl su džiaugsmu dalinuosi tirštos, sočios ir labai gardžios trintos bulvių sriubos su šonine receptu! Jei mėgstate sriubas ir esate neabejingi bulvėms – būtinai pasigaminkite“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Reikės:
500 g bulvių
600 ml vandens
0,5 šaukštelio druskos
150 g karšto rūkymo šoninės
150 g svogūnų
1šaukštelio džiovintų petražolių
1 šaukštelio džiovintų krapų
1 šaukšto miltų
500 ml pieno
Druskos
Pipirų
50g tarkuoto fermentinio sūrio
Žalumynų
Kaip gaminti:
Nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais apie 500 g bulvių (svoris nuluptų). Bulvių kubelius verčiu į puodą. Užpilu 600 ml vandens. Beriu 0,5 šaukštelio druskos – verdu apie 15 min., kol bulvės išvirs.
Kol bulvės verda gaminu „pagardą“: kubeliais supjaustau 150 g šoninės ir 150 g svogūnų. Pjaustytus šoninę ir svogūnus dedu į įkaitintą keptuvę. Kepinu apie 10 min. vis pamaišydama ant vidutinės ugnies.
Tuomet ant apkepintų šoninės ir svogūnų beriu šaukštelį džiovintų petražolių ir šaukštelį džiovintų krapų. Kepinu apie 1 min. ant vidutinės ugnies.
Dedu šaukštą miltų (kvietinių a. r.) ir vis pamaišydama kepinu apie 1 min. ant vidutinės ugnies.
Prie apkepintų reikalų pilu 500 ml pieno (riebumas nesvarbu). Beriu druskos, pipirų – sumaišau.
Į keptuvę verčiu dar 50 g tarkuoto fermentinio sūrio. Vis pamaišydama kaitinu ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės. Kai masė ima tirštėti – ugnį išjungiu.
Grįžtu prie bulvių. Ugnį išjungiu, o bulves sutrinu bulvių trintuvu – liks smulkių gabalėlių, bet taip ir turi būti. Į sutrintas bulves pilu šoninės – svogūnų pagardą.
Viską kaitinu ant nedidelės ugnies maišydama, kol puodas pradės burbuliuoti. Viskas – paruošta! Ugnį išjungiu, uždengiu dangtį ir leidžiu sriubai apie 5 min. pailsėti. O jau tada pilu į dubenėlius, apibarstau smulkintais žalumynais (svogūnų laiškai, krapai) ir ragaujame! Skanaus.