110
Kitas

Bulvių apkepas su vištiena

Bulvių sriuba

Bulvių sriuba

Ar mėgstate sriubas? Aš – labai, o skaniausios yra trintos sriubos. Todėl su džiaugsmu dalinuosi tirštos, sočios ir labai gardžios trintos bulvių sriubos su šonine receptu! Jei mėgstate sriubas ir esate neabejingi bulvėms – būtinai pasigaminkite“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Reikės:

500 g bulvių

600 ml vandens

0,5 šaukštelio druskos

150 g karšto rūkymo šoninės

150 g svogūnų

1šaukštelio džiovintų petražolių

1 šaukštelio džiovintų krapų

1 šaukšto miltų

500 ml pieno

Druskos

Pipirų

50g tarkuoto fermentinio sūrio

Žalumynų

Bulvių sriuba

Kaip gaminti:

  • Nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais apie 500 g bulvių (svoris nuluptų). Bulvių kubelius verčiu į puodą. Užpilu 600 ml vandens. Beriu 0,5 šaukštelio druskos – verdu apie 15 min., kol bulvės išvirs.

  • Kol bulvės verda gaminu „pagardą“: kubeliais supjaustau 150 g šoninės ir 150 g svogūnų. Pjaustytus šoninę ir svogūnus dedu į įkaitintą keptuvę. Kepinu apie 10 min. vis pamaišydama ant vidutinės ugnies.

  • Tuomet ant apkepintų šoninės ir svogūnų beriu šaukštelį džiovintų petražolių ir šaukštelį džiovintų krapų. Kepinu apie 1 min. ant vidutinės ugnies.

  • Dedu šaukštą miltų (kvietinių a. r.) ir vis pamaišydama kepinu apie 1 min. ant vidutinės ugnies.

  • Prie apkepintų reikalų pilu 500 ml pieno (riebumas nesvarbu). Beriu druskos, pipirų – sumaišau.

  • Į keptuvę verčiu dar 50 g tarkuoto fermentinio sūrio. Vis pamaišydama kaitinu ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės. Kai masė ima tirštėti – ugnį išjungiu.

  • Grįžtu prie bulvių. Ugnį išjungiu, o bulves sutrinu bulvių trintuvu – liks smulkių gabalėlių, bet taip ir turi būti. Į sutrintas bulves pilu šoninės – svogūnų pagardą.

  • Viską kaitinu ant nedidelės ugnies maišydama, kol puodas pradės burbuliuoti. Viskas – paruošta! Ugnį išjungiu, uždengiu dangtį ir leidžiu sriubai apie 5 min. pailsėti. O jau tada pilu į dubenėlius, apibarstau smulkintais žalumynais (svogūnų laiškai, krapai) ir ragaujame! Skanaus.

110
Kitas

Bulvių apkepas su vištiena

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją